Gemeente Deventer

Week 14, 3 april
2006

culturele prijs âde gulden adelaarâ voor nefit

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer heeft, op advies van de Commissie van advies voor de toekenning van de Deventer culturele prijs 'De Gulden Adelaar', besloten voor het jaar 2006 de prijs toe te kennen aan Nefit B.V.

Het Deventer bedrijf Nefit B.V. neemt in het ontwikkelen van de technologie van de hoogrendementsketel een toonaangevende positie in en heeft daarbij een belangrijke bijdrage geleverd aan het milieu. Daarmee levert Nefit een aanzienlijke bijdrage aan het overheidsbeleid tot reductie van CO De in de afgelopen 25 jaar ontwikkelde HR-ketel voldoet inmiddels aan nagenoeg alle maatschappelijke eisen en het bedrijf is de grootste producent van deze ketels met een afzetgebied in 25 landen.

Gulden Adelaar

Sinds 1959 reikt het gemeentebestuur van Deventer een culturele jaarprijs uit: de Gulden Adelaar. De prijs wordt toegekend aan hem of haar die in het voorgaande jaar de beste culturele prestatie heeft verricht op het gebied van de beeldende kunsten, literatuur, muziek, toneel of wetenschap. In aanmerking voor de prijs komen personen die inwoners van Deventer zijn, zodanige banden met de stad hebben dat zij met een inwoner van Deventer gelijk gesteld kunnen worden dan wel een culturele prestatie hebben geleverd die op Deventer betrekking heeft. In 2004 heeft het college besloten de prijs om het jaar toe te kennen en voortaan te spreken over de culturele prijs âde Gulden Adelaarâ. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 2500 euro, een vergulde penning en een oorkonde
De Commissie van advies voor de toekenning van de Deventer culturele 'de Gulden Adelaar', ingesteld bij raadsbesluit van 23 september 1957, thans bestaande uit H.M. Boom voor de podiumkunsten, dra. A.I. Conijn voor de beeldende kunst, dra. H.M.C. van Donkelaar voor de letteren, prof. ir. J. Kristinsson voor de architectuur, drs. J. Schoppen en mr. ir. H. Hengeveld voor de wetenschap, H.J.Th.N. Stappers-Beuming voor de muziek, drs. H.J. Kloeze voor het bedrijfsleven, tevens voorzitter, alsmede dr. C.M. Hogenstijn als ambtelijk secretaris.

Publicatiedatum: 3-4-2006

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging maandag 3 april 2006