Gemeente Amerongen


Speeltoestellen Sitiolaan worden verwijderd

Sinds 1997 is het "Besluit veiligheid van attractie- en speeltoestellen" van kracht. Dit besluit verplicht de gemeente om speeltoestellen veilig te beheren. Om de veiligheid te waarborgen worden speeltoestellen vier keer per jaar geinspecteerd en waarnodig gerepareerd.
Recent heeft de gemeente de veiligheid van alle speeltoestellen in de kern Doorn laten inspecteren, zo ook de toestellen op de speelplekken aan de Sitiolaan. Uit deze inspectie bleek dat alle speeltoestellen aan de Sitiolaan grote mankementen vertonen. Deze mankementen waren niet te repareren of reparatie zou dermate veel kosten dat dit niet opweegt tegen de verwachte levensduur van de toestellen. De gemeente heeft daarom besloten de speeltoestellen te verwijderen om de onveilige situatie te verhelpen.
Wij begrijpen dat dit grote gevolgen heeft voor de speelmogelijkheden. Daarom wil de gemeente in overleg met de bewoners zo spoedig mogelijk tot een nieuwe inrichting komen. Hiertoe organiseert de gemeente over enkele weken een informatie/inspraakavond voor bewoners. Voor informatie kunt u contact opnemen met dhr. Ellenbroek, adviseur cultuurtechniek afdeling Openbare Ruimte, (0343) 56 58 47.