Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (03/04)

OOSTERHOUT NB, 3 april 2006

Vernielzucht van vrouwelijke vandalen

GEERTRUIDENBERG: Vermoedelijk twee jonge vrouwen zijn verantwoordelijk voor een reeks vernielingen in Geertruidenberg. Het vandalisme vond plaats in de nacht van zaterdag 1 april op zondag 2 april. Vooral geparkeerde autos moesten het ontgelden. Er sneuvelden buitenspiegels, antennes en ruitenwissers. Deze voertuigen stonden geparkeerd in de Burggravenlaan (4x) Bedaulxstraat (1) Dulderpark (1x) Karel-V-laan (1x) Gouverneurslaan (3x) Strijenlaan (1x) Stadweg (3x) Molenstraat (1x) Elisabethstraat (3x) Sterrestraat (1x) Havendijkstraat (1x). Verder werd er in de Bedaulxstraat een stenen tuinbeeld kapot gegooid en sneuvelde in de Molenstraat twee ruiten van een woning. Gezien de locaties, tijd en werkwijze gaat de politie er van uit dat dit dezelfde daders waren. Een van de getuigen spreekt over het feit dat de vandalen vermoedelijk twee jonge vrouwen zijn, die zich verplaatsten op een beschadigde oranjekleurige scooter. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich via 0900 8844 te melden. Tips kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000). Gedupeerden kunnen via 0900-8844 afspraken maken over het doen van aangifte. De politie verwacht namelijk nog meer meldingen/aangiften in deze zaak.

Politie houdt viertal jongeren aan na vernieling bushokje

OOSTERHOUT: De politie heeft zondagavond drie jongens en een meisje, variërend in de leeftijd van 13 tot 16 jaar aangehouden. De vier zijn afkomstig uit Oosterhout, Roosendaal en Etten-Leur. Rond 20:30 uur werd door een getuige gezien dat zij de ruiten van een bushokje aan de Schijfstraat in Oosterhout vernielde. Het viertal stapte kort daarna in een bus richting Breda, waar de politie hen aan de Oosterhoutseweg in Teteringen opwachtte. In eerste instantie wilde niemand ook maar iets loslaten over de vernieling. Uit het onderzoek dat volgde bleek dat de 16-jarige jongen als verdachte kon worden aangemerkt. Na verhoor heeft de politie de vier jongeren op hun woonadres afgezet. De politie maakte proces-verbaal op.

Agenten betrappen beschonken automobilist

DONGEN: Politieagenten betrapten een 40-jarige Bredanaar onder invloed achter het stuur van zijn auto. Dat gebeurde in de nacht van zondag 2 april op maandag 3 april om 01.00 uur in de Rijnstraat in Dongen. De 40-jarige bestuurder had alcohol gedronken. De man moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De
ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 305 ug/l. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Verder kreeg hij een rijverbod van 2 uren opgelegd. De verdachte is om 02.45 uur in vrijheid gesteld.

Rode kaart leidt tot kopstoot voor scheidsrechter

GEERTRUIDENBERG: Een 43-jarige scheidsrechter kreeg een kopstoot nadat hij tijdens een voetbalwedstrijd een rode kaart had getrokken. Zondagmiddag 2 april voetbalde Right Oh tegen ZBC-97 uit Zwijndrecht. Toen de gemoederen tussen de spelers van beide clubs verhit raakten, kreeg een speler van ZBC-97 de rode kaart. Omdat er over en weer klappen vielen tussen de spelers, staakte de arbiter het spel. Vervolgens kreeg tijdens een woordenwisseling met een Zwijndrechtse voetballer, waarop opnieuw de rode kaart getrokken werd. Daarbij kreeg de scheidsrechter een kopstoot te incasseren, waarbij hij een bult op zijn voorhoofd opliep. Uiteraard deed de man aangifte van mishandeling. De gewaarschuwde politie hebben de verdachte direct verhoord over het voorval. Het gaat om een 25-jarige man uit Zwijndrecht. Hij legde een bekentenis af en kreeg proces-verbaal aangezegd.

Met paard en wagen de sloot in

LAGE ZWALUWE: Zondagmiddag 2 april belandde een paard en wagen in de sloot aan de Oudlandse Reeweg. Rond 14.15 uur verloor de 41-jarige koetsier uit Lage Zwaluwe door nog onbekende oorzaak de controle over het paard en wagen. De bijrijder raakte licht gewond aan zijn vinger. De brandweer takelde met behulp van een hijskraantje van een loonbedrijf achtereenvolgens paard en wagen uit de sloot. Het gewaarschuwde ambulancepersoneel hoefde niet in actie te komen. Ook het paard was niet gewond, echter wel geschrokken van al het tumult. De politie trad tijdens de hulpverleningswerkzaamheden verkeersregelend op.

Man aangehouden op verdenking van huiselijk geweld

OOSTERHOUT: Zondagavond 2 april heeft de politie een 43-jarige inwoner van Oosterhout aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht kort daarvoor zijn 43-jarige vriendin te hebben mishandeld. Het slachtoffer werd opgevangen door buurtbewoner, waarna de politie gewaarschuwd werd. De vrouw deed aangifte van dat ze geschopt was. Ze heeft aangifte gedaan van mishandelingen. De man is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.
Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Kinderbescherming, Vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld.

Apparatuur verdwenen bij inbraken

OOSTERHOUT: Bij een in aanbouw zijnd appartementencomplex aan de Statenlaan is het afgelopen weekend ingebroken. Uit de pand verdween inbouwapparatuur, waar onder keukenapparatuur en de CV-installatie. Het buurtonderzoek dat de politie instelde leverde tot op heden geen aanknopingspunten op. De technische recherche stelde een sporenonderzoek in naar achtergebleven dadersporen.

SLEEUWIJK: De leerlingen van een basisschool aan het Tienhont zijn ernstig gedupeerd door een inbraak. Inbrekers drongen het afgelopen weekend de school binnen en gingen er vandoor met computerapparatuur. In totaal namen ze vijf nieuwe systeemkasten en 2 TFT-schermen mee. De inbraak werd maandagochtend 3 april ontdekt, waarna de politie gewaarschuwd werd. Inmiddels is de aangifte opgenomen en een sporenonderzoek verricht.

Vreemdelingen opgepakt

NIEUWENDIJK: Op maandag 3 april hield de vreemdelingenpolitie Tilburg/Oosterhout, in samenwerking met medewerkers van de Arbeidsinspectie, een controle bij een bedrijf aan de Buitenkade. In het bedrijf waren vijftien mensen werkzaam. Twee Turkse mannen konden zich niet legitimeren en werden om die reden aangehouden. Een Joegoslavische man had wel documenten, maar daarvan was de geldigheidsduur verstreken. Het trio werd voor nader onderzoek overgebracht naar een politiebureau. De Joegoslaaf bleek bij navraag bij de IND nog een procedure open te hebben staan. Daarvan mag hij de uitslag in Nederland afwachten. Hij mag in die periode echter geen arbeid verrichten. De twee andere mannen werden in
Vreemdelingenbewaring gesteld. Tegen het bedrijf wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Jeroen Steenmeijer