Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (03/04)

BERGEN OP ZOOM, 3 april 2006

Politie houdt viertal aan voor vernieling
BERGEN OP ZOOM: Een viertal jongens, in de leeftijd van 16 tot 19 jaar en afkomstig uit Bergen op Zoom, is door de politie aangehouden voor vernieling. Een getuige had gezien dat een viertal jongeren zich bevonden op het terrein van een bedrijf aan de Rijtuigweg. Vorige week waren er ook vernielingen aangericht en de getuige vertrouwde het niet. De politie trof ter plaatse het viertal aan waarna zij zijn aangehouden. Tijdens het verhoor bekende zij de vernielingen gepleegd te hebben waarna zij zijn heengezonden. Een proces-verbaal is opgemaakt.

Politie houdt verwarde man aan
BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zondagavond een 28-jarige man aangehouden omdat hij niet weg wilde bij de spoedeisende hulp van het ziekenhuis in Bergen op Zoom. De man was daar aan komen lopen omdat hij geen vaste woon- of verblijfplaats had en hij op zoek was naar een plek om te slapen. De politie controleerde het systeem waaruit bleek dat de man nog gesignaleerd stond. De man is aangehouden en ingesloten.

Verdachte bekent betrokkenheid vechtpartij
HOOGERHEIDE: De 16-jarige verdachte die in de nacht van zaterdag op zondag door de politie is aangehouden heeft bekent betrokken te zijn geweest bij de vechtpartij in Hoogerheide in diezelfde nacht. Ook heeft hij verklaart dat hij in het bezit was van een mes en daarmee heeft gestoken. Verschillende getuigen moeten nog door de politie worden gehoord. Een nader onderzoek zal worden ingesteld.

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld
PUTTE: Een 59-jarige inwoner van Putte is zondagavond door de politie aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De echtgenote van de man heeft aangifte gedaan bij de politie van mishandeling. De politie stelt een onderzoek in en heeft de man inverzekering gesteld.

Diefstal glijbaan
RUCPHEN: Maandagochtend is bij de politie aangifte gedaan van een opmerkelijke diefstal. Het kinderdagverblijf aan de Kerkstraat bemerkte maandagochtend dat een glijbaan vanaf het omheinde schoolplein is gestolen. Het rood met blauwe speelobject is het afgelopen weekend gestolen.

Politie houdt fietsendief aan
ROOSENDAAL: De politie heeft zondagmiddag een fietsendief aangehouden op de Ludwigstraat. Een getuige belde de politie omdat hij had gezien dat een tweetal jongens in de Ludwigstraat trachtte een fiets te stelen. De politie kon één van de verdachten in het Emile van Loonpark aanhouden. De andere glipte er tussenuit. De verdachte, een 13-jarige inwoner van Roosendaal, kon na verhoor weer naar huis. Van de andere verdachte is de identiteit bij de politie bekend. Deze zal binnenkort worden aangehouden.

Auteur: Nicolette Bovenhorst