Ingezonden persbericht


Persbericht

ZyLAB introduceert eDiscovery suite voor toepassingen bij de overheid

ZyIMAGE eDiscovery suite ter verbetering van informatiebeheer en communicatie voor onderzoekers en auditors bij overheden en privacy wetgeving controleurs

Amsterdam - 3 april 2006 - ZyLAB - een innovatieve ontwikkelaar van Information Access Solutions - introduceert de ZyIMAGE eDiscovery suite voor de overheid. Met de ZyIMAGE eDiscovery suite als geïntegreerde oplossing voor document, content en records management kunnen overheidsinstanties informatie eenvoudig, veilig en efficiënt beschikbaar maken, onderzoeken, structureren en delen.

De ZyIMAGE eDiscovery suite is gebaseerd op een XML data repository en biedt gebruikers onderzoekshulpmiddelen voor het opslaan, zoeken en terugvinden van vitale informatie via een standaard webbrowser. Alle ongestructureerde informatie wordt opgeslagen in de XML data repository en met geïntegreerde functies kunnen gebruikers nieuwe data beschikbaar maken en toevoegen, analyseren, samenwerken aan de data en deze data delen en ontsluiten. Door de modulaire structuur is de ZyIMAGE eDiscovery suite volledig schaalbaar, waardoor deze voldoet aan de eisen van overheden.

"Een onderzoek of een aanvraag tot inzage van een persoonsdossier (Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (Wiv) 2002, Wet politieregisters, Wet bescherming persoonsgegevens) kan alleen succesvol worden voltooid als de juiste data beschikbaar kan worden gemaakt", aldus Johannes Scholtes, algemeen directeur bij ZyLAB. "Op dit moment zijn veel van de beschikbare pakketten gericht op het beschikbaar maken van elektronische gegevens, terwijl binnen de overheid papier nog altijd een kritieke rol speelt. Met onze eDiscovery-oplossing kan informatie uit alle media beschikbaar worden gemaakt, dus ook papier, e-mail, multimedia en alle andere elektronische bestandsformaten. De mogelijkheid grote hoeveelheden informatie te doorzoeken is één, maar het vinden van specifieke informatie die relevant is voor de huidige audit, vraag of onderzoek is een hele andere kwestie."

De belangrijkste motivatie voor het gebruik van eDiscovery is dat met deze oplossing potentieel relevante gearchiveerde documenten, e-mail of elektronische bestanden niet over het hoofd worden gezien. Daarom moet eDiscovery zich ook volledig richten op volledigheid in plaats van op precisie. Met de ZyIMAGE eDiscovery suite kunnen gebruikers de informatie die ze zoeken snel vinden, ongeacht het bestandsformaat en de taal. ZyLAB's oplossing biedt extra mogelijkheden voor het zoeken en beheren van informatie in een eDiscovery context via geavanceerde hulpmiddelen als hit-highlighting, hit-navigatie, instelbare relevance ranking, geoptimaliseerde gebruikersinteractie, text mining en visualisatie.

Ambtenaren die persoonsdossiers ter inzage aanbieden moeten informatie niet alleen kunnen lokaliseren, maar eveneens kunnen anonimiseren. Met de ZyIMAGE hulpmiddelen voor anonimisering kunnen de meest voorkomende taken op het gebied van anonimiteitswaarborging worden uitgevoerd, zoals het onleesbaar maken van tekst in gescande documenten, click-and-drag mogelijkheden, meerkleurige anonimiseringsmarkeringen, synoniemen (vervangen van een naam door een code) en versiecontrole. Daarnaast kan aan elke anonimiseringsmarkering belangrijke informatie worden gekoppeld zoals datum en tijd, opmerkingen, relevante juridische informatie en bijvoorbeeld de naam van degene die de wijziging doorvoert.

Over ZyLAB

ZyLAB Benelux BV is een 100% dochteronderneming van het snel groeiende en winstgevende ZyLAB concern. ZyLAB - opgericht in 1983 - is een toonaangevende leverancier van Information Access Solutions die Global 2000-bedrijven en overheden helpt bij het digitaal archiveren en beheren van miljoenen pagina's gedigitaliseerde papieren- en elektronische documenten, inclusief e-mail en multimedia. Door de complete onderzoeksmogelijkheden van ZyLAB, met hoge kwaliteit zoek- en vindopties in ruim 200 talen, kunnen gebruikers alle informatie eenvoudig online organiseren en delen.

Met ruim 7.500 installaties wereldwijd en meer dan 350.000 gebruikers beschikt ZyLAB over veel ervaring en kennis in uiteenlopende bedrijfssectoren en -applicaties. ZyLAB's Europese klanten omvatten een aantal toonaangevende organisaties op het gebied van onderzoek en justitie zoals de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD), Serious Fraud Office in het Verenigd Koninkrijk, de Duitse Douane (ZKA), de Zweedse belastingdienst (Skatteverket) en het Italiaanse ministerie van Justitie (Ministerio della Giustizia Italiana). Belangrijke klanten in de VS zijn overheidsinstanties als de FBI, CIA, Securities and Exchange Commission, Internal Revenue Service, Department of Homeland Security en Department of the Treasury. Daarnaast zijn ook bekende merken als Pepsico, Anheuser-Busch en Pacific Life Insurance Company klant van ZyLAB. De onderneming heeft hoofdkantoren in Amsterdam en Washington DC en regionale kantoren in Barcelona, Düsseldorf, Londen, Parijs en Singapore.

Ingezonden persbericht