Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuw boek: Historisch verantwoord ijs bereiden

In Boekvorm Uitgevers en Culinair Historisch Kookmuseum de Vleer in Appelscha presenteren op 9 april een prachtig boek over ambachtelijk ijs bereiden en de historie hiervan: IJs - ambachtelijk ijs bereiden.

Aanleiding voor deze uitgave is de ijssalon die tijdens dit (museum-!) weekend zal worden geopend. De ijssalon maakt deel uit van het culinaire museum van Carolina Verhoeven: culinaire duizendpoot, etnoloog en verzamelaar van alles wat met voedselbereiding te maken heeft.

In het boek IJs - ambachtelijk ijs bereiden dat Verhoeven onder redactie van de uitgeverij samenstelde, vindt u behalve heerlijke ijsrecepten, interessante informatie over ambachtelijk ijs bereiden en de historie daarvan. Het kleurrijke boek staat vol schitterende illustraties. Ingrediënten, keukengerei en recepten uit verleden en heden komen aan bod.

Kom op zondag 9 april, tijdens het Nationale Museumweekend, naar Culinair Historisch Kookmuseum de Vleer in Appelscha. Eet een ijsje in mee in de nieuwe ijssalon en woon de presentatie van het boek IJs - ambachtelijk ijs bereiden bij. In het museumweekend is uw bezoek aan het Kookmuseum gratis.

IJs - ambachtelijk ijs bereiden In Boekvorm Uitgevers BV. Winkelprijs: ¤ 12,50. ISBN: 907754822X - Full-col. 80 pag. Veel illustraties. Verkrijgbaar bij Culinair Historisch Kookmuseum de Vleer in Appelscha, de betere boekhandel of te bestellen via www.inboekvorm.nl

Noot voor de pers:
In Boekvorm Uitgevers nodigt u van harte uit langs te komen op 9 april bij Culinair Historisch Kookmuseum de Vleer in Appelscha. De hele dag zal hier ambachtelijk ijs worden geschept en uitgedeeld. Bovendien zal er veel aandacht gaan naar het boek IJs - ambachtelijk ijs bereiden.

Het museum zal geopend zijn van 10.00 tot 19.00.

Adres:
Kookmuseum & Historische ijssalon de Vleer
Vaart zz 75
8426 AG Appelscha
0516-43 11 45
www.kookmuseum.nl of kookmuseum@planet.nl

Voor meer informatie over de nieuwe uitgave IJs - ambachtelijk ijs bereiden, kunt u contact opnemen met In Boekvorm Uitgevers:

Kirsten Otten/ Ans Castelein - De Groot
0592 308405
info@inboekvorm.nl