Lisse Jongen fietst met verkeersbord

De politie heeft zondag 2 april in de ochtend een 16 jarige Lissenaar aangehouden wegens baldadigheid. Agenten zagen de Lissenaar en vier anderen fietsen over de Heereweg. De Lissenaar reed rond met een verkeersbord aan zijn fiets en tussen de benen. Volgens de Lissenaar had hij het bord in de berm ter hoogte van Uniekaas gevonden en vervolgens zonder enige reden meegenomen. Het verbodsbord 'verboden in te rijden voor vrachtauto's' werd in beslaggenomen.

Leiden Aanhoudingen na belediging

De politie heeft zondag 2 april in de vroege ochtend twee mannen aangehouden na het beledigen van twee agenten in functie. Een 34 jarige man uit Dordrecht werd betrapt op het urineren tegen een kerk op de Breestraat nabij een uitgaansgelegenheid. Agenten zegden de man een bekeuring toe en noteerden de gegevens van hem. Op het moment dat zij in de politieauto stapten riep de man, ten overstaan van een groep personen, beledigende woorden toe naar de agenten.

Eerder die nacht werd al een 21 jarige Hagenaar aangehouden voor het beledigen van agenten. De man liep samen met ongeveer tien personen over de Breestraat en stak zijn middelvinger op naar voorbijrijdende agenten.

Leiden Lastige bezoeker snackbar aangehouden

De politie hield op zondag 2 april rond 22.15 uur in een snackbar aan de Morsweg een 45-jarige man uit Katwijk aan. De dronken man viel daar klanten lastig en bedreigde het personeel van de snackbar. Dit deed het niet voor de eerste keer. Het personeel greep in, belde de politie en overmeesterde de Katwijker in afwachting van de agenten. Deze namen hem over en brachten hem met enige moeite naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De verdachte zit nog vast.

Zevenhuizen-Moerkapelle Onder invloed met auto tegen boom

Een 19-jarige man uit Moerkapelle belandde op zondag 2 april op de Bredeweg bij een inhaalmanoeuvre met zijn auto tegen een boom. Het bleef bij materiële schade. Wel constateerden de agenten bij deze beginnend bestuurder alcoholgebruik. Hij werd dan ook aangehouden en onderging aan het bureau een ademanalyse. De uitslag daarvan was 515 ug/l (limiet 0.88 ug/l). De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal op.