Verzamelberichten maandag

's-Hertogenbosch, 03-04-2006

Man aangehouden voor diefstal

s-Hertogenbosch Zondagmiddag is een 25-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij werd in een winkel aan het Stationsplein in s-Hertogenbosch betrapt toen hij voor bijna 32 euro boekjes wegnam. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden.

Mannen aangehouden voor beroving

s-Hertogenbosch Zondagavond zijn twee mannen, 28 jaar uit Haaren en 35 jaar uit s-Hertogenbosch aangehouden. Het tweetal wordt ervan verdacht eerder zondagavond een 21-jarige man uit s-Hertogenbosch te hebben beroofd. Op de Havendijk was het slachtoffer met een vuurwapen bedreigd. Onder bedreiging had de man zijn portemonnee en telefoon moeten afgeven. Op aanwijzing konden de twee mannen in een pand aan de Rijnstraat worden aangehouden. Een van de twee mannen bleek in het bezit van een vuurwapen. De mannen zijn in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

Te snel en onder invloed

s-Hertogenbosch Zondagavond werd op de Bosschebaan in s-Hertogenbosch een 25-jarige man uit Eindhoven bekeurd. Hij reed met een snelheid van 138 km/u over de Bosschebaan. Op die weg mag 80 km/u gereden worden. Omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Verder bleek, dat de man te veel had gedronken om met een auto te mogen rijden. Ook hiervoor werd hij bekeurd. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 5 uur.

Te veel gedronken

Rosmalen In de nacht van zondag op maandag, even na 03.00 uur, werd op de Rodenborchweg in Rosmalen een 39-jarige man uit Schaijk bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 6 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.
Rond 07.30 uur zagen politiemensen op de Deken Fritsenstraat in Rosmalen de 39-jarige man uit Schaijk in een auto rijden, dit terwijl de man een rijverbod had en zijn rijbewijs was ingevorderd. De man is opnieuw bekeurd, nu voor het rijden tijdens zijn rijverbod en terwijl zijn rijbewijs is ingevorderd.

Man gewond door omvallende vlaggenmast

Rosmalen Maandagmorgen is een 29-jarige man uit Heeswijk Dinther gewond geraakt bij een ongeval. Op de Zomerdijk in Rosmalen reed een 21-jarige man uit Nistelrode tijdens werkzaamheden met een graafmachine tegen een vlaggenmast. Het slachtoffer, dat daar ook aan het werken was, werd door de vallende vlaggenmast geraakt. De man is met hoofdletsel overgebracht naar een ziekenhuis in s-Hertogenbosch.

Man aangehouden bij winkeldiefstal

s-Hertogenbosch Maandagmiddag is een 58-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden. De man werd in een winkel aan de Rompertpassage in s-Hertogenbosch betrapt toen hij voor ruim 11 euro vlees wegnam. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij heengezonden.

Gordelcontrole

s-Hertogenbosch Maandagmorgen zijn bij een autogordelcontrole op de Eekbrouwersweg in s-Hertogenbosch 14 bekeuringen uitgeschreven voor personen die hun autogordel niet om hadden.

Rijbewijs kwijt bij snelheidscontrole

Vught Zondagavond werd op de Rijksweg N65 onder Vught een 42-jarige man uit Biezenmortel bekeurd. Hij reed met een snelheid van 130 km/u over die weg. Ter plaatse mag 80 km/u worden gereden. Omdat hij 50 km of meer te hard reed werd zijn rijbewijs ingevorderd.


------

Boxtel In de nacht van zondag op maandag, rond 01.30 uur, werd op de A2 onder boxtel een 54-jarige man uit het Belgische Lanaken bekeurd. Hij reed met een snelheid van 185 km/u over de A2. Op die weg mag 120 km/u gereden worden. Omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed werd zijn rijbewijs ingevorderd. Verder bleek ook nog dat de man nog voor een bedrag van 365,64 aan boetes moest betalen in Nederland.

Rijden zonder rijbewijs

Veghel Op de N279 ter hoogte van Veghel heeft de politie zondagmiddag een 48-jarige Bossche automobilist bekeurd. De man reed met een vouwwagen die niet goed gemonteerd was achter de auto. Controle wees uit dat de man reed zonder geldig rijbewijs.

Doorgereden na aanrijding

Oss De politie heeft zondagmiddag een 40-jarige Osse aangehouden in haar woning. Een getuige had gezien dat de vrouw even daarvoor met haar auto tegen een geparkeerde auto op de Kardinaal de Jongstraat was gereden. De auto liep aan de voorkant schade op. De getuige noteerde het kenteken en waarschuwde de eigenaar. Die belde de politie en even verderop trof de politie de auto voor de woning van de verdachte. Ze bekende met de auto gereden hebben, maar gaf aan dat ze niet gemerkt had dat ze ergens tegen aan gereden was. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietser gewond

Oss Een 50-jarige bromfietser is zondagavond gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. De man is vermoedelijk doordat hij onder invloed reed, de macht over het stuur verloren. Hij kwam ten val en liep ene flinke hoofdwond op. Getuigen hadden een klap gehoord en waarschuwde de hulpverleners. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling. De man is in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen om vast te stellen of hij te veel gedronken had.

Vrouw gewond bij ongeval

Megen Maandagmorgen, rond 07.15 uur, is een 30-jarige vrouw uit Megen gewond geraakt bij een ongeval. De vrouw reed met haar auto over Noord Zuid in Megen. Vlak voor een rotonde werd haar auto van achter aangereden door een auto bestuurd door een 44-jarige man uit Megen. Hij zag te laat dat de auto voor hem afremde. De vrouw raakte bij het ongeval gewond. Ze is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Oss.

Te veel gedronken

Oss Maandagmorgen is een 21-jarige beginnende bestuurder uit Oss bekeurd. Hij werd rond 07.45 uur met zijn auto gecontroleerd op de Jonker van Ossstraat in Oss. Daarbij bleek dat hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 3 uur.

Rijden onder invloed

Cuijk Op de A73 heeft de politie zondagavond een 28-jarige Poolse automobilist aangehouden. DE man bleek te rijden onder invloed. Hij had zo veel gedronken en moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod.

Man gewond bij ongeval

Haps Maandagmiddag is een 34-arige man uit Sint Hubert bij een ongeval gewond geraakt. De man reed met zijn auto in Haps. Op de kruising Rijkevoortseweg Kokkantseweg de Bengels verleende de bestuurder, een 40-jarige man uit Rotterdam, van een van links komende auto geen voorrang aan de man uit Sint Hubert. De man uit Sint Hubert is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Boxmeer.