KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen


3-4-2006

Yngling dameskernploeg is compleet

Met de komst van de zeilsters Annemieke Bes en Marije Kampen is de Yngling dameskernploeg van het Watersportverbond compleet. De beide dames zijn na verschillende trainingen met de zeven andere leden van Yngling kernploeg uitgenodigd om het team te versterken.

De Yngling dameskernploeg, sinds januari 2006 onder leiding van coach Maurice Paardenkooper, bestaat sinds de zomer van 2005 uit zeven zeilsters. In een geheel nieuw project wordt er door dit team, met plaats voor negen zeilsters, op weg naar de Olympische Spelen van 2008 fulltime met drie boten getraind. In dit project is er geen vaste bemanning per boot zoals we dat gewend zijn in de zeilsport. De wisselende samenstelling aan boord is de kracht van het team. Het betekent namelijk dat de zeilsters veel moeten samenwerken en hun opgedane kennis kunnen met elkaar uitwisselen.

Het afgelopen halfjaar heeft de afdeling Topzeilen van het
Watersportverbond verschillende zeilsters uitgenodigd om trainingen te volgen. Er werd gezocht naar twee topzeilsters die de kernploeg compleet konden maken. Annemieke Bes en Marije Kampen zijn de
zeilsters nu de groep nu compleet maken.

Annemieke Bes (28) maakte op de Olympische Spelen van 2004 deel uit van het team van Annelies Thies en Petronella de Jong. Dit team behaalde een vierde plaats in Athene. Na een korte uitstap van, de uit Medemblik afkomstige, Annemieke naar de Laser Radial heeft ze toch haar definitieve keuze voor de Yngling gemaakt.

Marije Kampen (22), afkomstig uit het Friese Stavoren, is in 2001 begonnen met zeilen in de Yngling. Bij de Koninklijk
Watersportvereniging Sneek heeft ze vele uren gemaakt in de boten van de vereniging. De uitgelaten reactie van Marije op haar opname in de kernploeg was: Dit is echt heel gaaf! Deel uit maken van de kernploeg is iets wat ik altijd al heel graag wilde!

De negen zeilsters: Annemieke Bes, Marije Faber, Floortje Hendriksen, Janneke Hin, Petronella de Jong, Marije Kampen, Mandy Mulder, Annelies Thies en Brechtje van der Werf zullen van 8 -14 april de Princess Sofia Trophy op Mallorca de eerste wedstrijd van het seizoen varen. Zij verdedigen daar de titel in de Ynglingklasse die zowel vorig jaar als in 2004 werd behaald door het Nederlandse Yngling team.