Universiteit Maastricht

3 april 2006
Maastrichtse Rechtenstudenten winnen Europese pleitwedstrijd Voor de vierde keer winnaar van de European Law Moot Court Competition

Een studententeam van de Maastrichtse Rechtenfaculteit is afgelopen vrijdag 31 maart als winnaar uit de bus gekomen tijdens de finale van de European Law Moot Court Competition, die plaatsvond in het Europese Hof van Justitie te Luxemburg. Tegenstanders in de finale waren de teams van de universiteiten van Köln, Leuven en Zagreb. Deze vier universiteiten plaatsten zich via diverse voorrondes voor de finale.

In totaal namen studententeams deel van ruim negentig universiteiten van over de hele wereld. Het Maastrichtse team, dat in de voorronde onder meer de ploegen uitschakelde van de Columbia University New York, Paris II Nanterre, Copenhagen University en Georgetown University, bestond uit studenten van de European Law School: Ciara Clerx, Moritz Jesse, Elske Raedts en Floris de Witte. Het team werd dit jaar gecoached door prof. Hildegard Schneider en dr. Stefaan Van den Bogaert.

De European Law Moot Court Competition vond dit jaar voor de vijftiende keer plaats en geldt als de belangrijkste pleitwedstrijd in Europa. Maastrichtse studententeams bereikten reeds acht maal de finale, waarin men nu voor de vierde keer de eerste plaats wist te behalen. Hiermee voert de Maastrichtse Rechtenfaculteit de ranglijst aan van alle deelnemende universiteiten.