2e persbericht van maandag 3 april 2006

Berichten uit de regio

Eindhoven, 03-04-2006

Zuidoost Brabant: Politie besteedt extra aandacht aan auto-inbraken

In de afdelingen van de politie in Helmond, Cranendonck, Deurne-Asten-Someren en Geldrop-Mierlo-Nuenen zijn in de eerste drie maanden van 2006 aanzienlijk meer inbraken in autos gepleegd dan in dezelfde periode van het vorig jaar. De politie besteedt extra aandacht aan de auto-inbraken, onder meer door extra surveillances in de gebieden met de meeste inbraken.

Grootste stijging in Helmond West

In Geldrop - Mierlo - Nuenen steeg het aantal auto-inbraken van 129 naar 177 in de eerdergenoemde periode. In Cranendonck werden 23 inbraken meer gepleegd (van 57 naar 80). Deurne - Asten - Someren laat een stijging van 98 naar 166 zien. De grootste stijging is te zien in Helmond en dan met name in Helmond West. Hier steeg het aantal inbraken in autos van 33 naar 121. Een stijging van maar liefst 266,70%. Helmond Oost heeft 27 inbraken meer (van 26 naar 53) en Helmond Centrum 36 (van 75 naar 111).

Tien andere afdelingen van de politie in de regio Zuidoost Brabant laten daarentegen een daling van het aantal auto-inbraken in deze periode zien.

Politie surveilleert extra en vraagt ook hulp aan bewoners

De politie besteedt tijdens surveillances extra aandacht aan de inbraken in autos. Daarnaast vraagt de politie bewoners om extra alert te zijn op auto-inbrekers. Als zij verdachte situaties zien, moeten ze meteen de politie bellen. Ook waarschuwt de politie mensen om geen waardevolle spullen open en bloot in geparkeerde autos achter te laten. Navigatiesystemen zijn vaak een aantrekkelijke buit voor de inbrekers. Zorg ervoor dat mobiele navigatiesystemen niet achterblijven in de auto en doe ramen en deuren van de auto goed op slot.

Eindhoven: Verkeerscontrole

Op de kruising Europalaan Doctor Cuyperslaan is maandag tussen 8.30 en 10.30 uur een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden zeventien bekeuringen uitgedeeld, waaronder vijftien voor het rijden door rood, één voor het niet dragen van de autogordel en één voor het niet in het bezit hebben van het bromfietscertificaat.

Helmond: Inbraak in woning

In een woning aan de Iekendonksevoort is tussen zondag 23.00 uur en maandag 8. 00 uur ingebroken. Weggenomen werden een videocamera, een DVD-recorder, een versterker en twee fietsen. De fietsen werden weggehaald uit de berging van de woning. Het is nog onduidelijk op welke manier de dader(s) in het pand kwam.

Eersel: Vrouw gewond na val met snorfiets

Op de N284 is maandag rond 9.00 uur een 56-jarige vrouw uit Hapert gewond geraakt. De vrouw reed met haar snorfiets op de eerdergenoemde weg. Door nog onbekende reden verloor de vrouw de macht over haar stuur, belandde in de berm en viel. De vrouw is met verwondingen aan haar hoofd overgebracht naar het MMC Veldhoven.

Waalre: Roodlichtcontrole

Op de kruising Eindhovenseweg toerit A67 is maandag een roodlichtcontrole gehouden. Tien bekeuringen werden uitgedeeld voor het rijden door rood.