Unicef



Roger Federer nieuwe Unicef Goodwill Ambassadeur 03 april 2006, New York - Roger Federer staat nummer één op de wereldranglijst van tennissers. Daarnaast zet hij zich ook met volle overtuiging in voor het welzijn van kinderen. Vandaag is hij door Unicef in New York benoemd tot Goodwill Ambassadeur.

Roger Federer. Foto: ATP Tennis
Roger Federer. Foto: ATP Tennis

Federer zei zich met de benoeming vereerd te voelen. "Ik heb geluk gehad in mijn leven. Vanaf mijn zesde heb ik mijn passie voor tennis kunnen uitleven. Het is belangrijk voor me dat ik de vele kinderen kan helpen die het niet zo goed hebben."

Roger Federer Foundation Federer zette zich ook voor zijn benoeming al voor kinderen in. In 2003 heeft hij de Roger Federer Foundation opgericht, een stichting die projecten voor arme kinderen financiert in met name Zuid-Afrika, het land waar zijn moeder opgroeide. In 2005 zette Federer zich in voor het VN-jaar voor de sport en na de tsunami heeft hij diverse tennisevenementen georganiseerd om geld voor de slachtoffers in te zamelen.

Andere Unicef Goodwill Ambassadeurs zijn onder andere zangeres Shakira, voetballer David Beckham, zanger Youssou N'dour, de acteurs Vanessa Redgrave en Roge Moore en wijlen Danny Kaye en Audrey Hepburn.