Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

3 april 2006

Apeldoorn - Automobilist onder invloed

De politie heeft zondagmiddag (02/04) op de PWA-laan een 33-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden die onder invloed van alcohol was. De politie controleerde de man rond 16.00 uur en constateerde dat hij te veel alcohol gedronken had. Hij blies op het politiebureau een promillage van 0,6. De politie maakte proces-verbaal op.

Loenen - Auto vernield

Onbekenden hebben in het weekeinde op de Loenerdrift de auto van een 79-jarige man uit Loenen vernield. De eigenaar van de auto ontdekte zondagmorgen (02/04) rond 08.40 uur de vernieling en deed aangifte bij de politie. De zoon van de eigenaar ontdekte vrijdag dat de auto bekrast was en dat een sierstrip van het linker achterportier eraf was getrokken. De zoon zette de sierstrip er weer op maar zondagmorgen bleek deze er weer af te zijn getrokken.

Apeldoorn - Kinderwagen in brand In een pand aan de Loolaan brak in de nacht van zondag op maandag (03/04) brand uit. De brand bleek ontstaan, doordat een kinderwagen die in een gang van het stond vermoedelijk door een onbekende was aangestoken. Politie en brandweer kregen rond 01.15 melding van brand in het gebouw en waren snel ter plaatse. Een bewoner ontdekte het vuur en bluste het snel.

Apeldoorn - Eénendertig bestuurders in de fout Eénendertig bestuurders van motorvoertuigen gingen zondag (02/04) tijdens twee snelheidscontroles in de fout. De politie controleerde in de middaguren op de Hoog Buurloseweg waar 211 bestuurders de controle passeerden. Van hen reden vijftien sneller dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 68 km/uur. De politie controleerde ook op het Kanaal Noord in Beemte Broekland. Hier passeerden 388 bestuurders van motorvoertuigen de controle. Van hen reden er zestien sneller dan de toegestane maximumsnelheid van 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 120 km per uur.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58

---- --