Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

03 april 2006

Harderwijk - Auto verdwenen na proefrit

Een autobedrijf aan de Snelliusstraat kreeg op zaterdag (01-04) rond 12.30 uur bezoek van een onbekende man. Hij wilde een proefrit maken met een zilverkleurige Hyundai Santa Fe en liet een kopie van zijn rijbewijs achter. Hij keerde echter niet terug na de proefrit. De politie is een onderzoek gestart. Zijn signalement luidt: Signalement man: blanke huidskleur, lengte ong. 1.70 m, kort zwart stekelig haar; donkere zonnebril; droeg een kort donker jasje.

Hattem - Illegale zender in beslag genomen

De politie heeft op zondagmorgen (02-04) in samenwerking met de Radiocontroledienst een illegale zender in beslag in een woning aan de Wetering. Er werd uitgezonden onder de naam "KP-team" . Tegen de 29-jarige eigenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Vaassen - Dankrijder verlaat plaats ongeval

De politie heeft zondagmorgen (02-04) een 21-jarige automobilist uit Vaassen aangehouden nadat hij met zijn auto om 07.55 uur op de Stationsstraat tegen een parkeerde auto was gebotst en vervolgens doorgereden. De politie ging op onderzoek en trof kort daarna de beschadigde auto aan op een parkeerplaats in een woonwijk. De man werd aangehouden en moest een blaastest doen waarbij hij 1,89 promille blies. Zijn rijbewijs werd ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op voor rijden onder invloed en verlaten van de plaats van het ongeval.

Wapenveld - Boete voor vernieling De politie heeft op zondagavond (02-04) een boete voor vernieling uitgereikt aan een jongere uit Wapenveld. De knaap maakte deel uit van een groepje jongeren en trapte meerdere malen tegen een lantaarnpaal aan de W.H. van der Pollstraat.

Wapenveld - Boete voor niet tonen buskaartje

De assistentie van de politie werd op zondag (02-04) rond 17.10 uur ingeroepen door vervoersondernemening BBA. Op de Groteweg zaten in een bus twee passagiers (18 en 19) uit Wapenveld die weigerden een vervoersbewijs en een identiteitsbewijs te tonen. Het tweetal werd overgebracht naar het politiebureau alwaar ze alsnog de bewijzen toonden. Omdat inmiddels hun overstaptijd was verstreken, kregen beiden een boete van E 38,- van de BBA.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58 ---- --