Gemeente Eersel


Nieuwsberichten

03-04-2006
Gemeente koopt twee nieuwe brandweerwagens

In de vergadering 7 februari jl. heeft het gemeentebestuur besloten tot de aankoop van twee nieuwe voertuigen voor de Brandweer Eersel. Het gaat om een Ford personenauto, type Transit Combibus 330S 2.4 16V en een Ford bedrijfswagen, type Transit 2.4 16V Bestel 350EL 84 KW. De bedrijfswagen komt in de plaats van de huidige manschappenwagen. Deze is 27 jaar oud en aan vervanging toe.
De Combibus wordt als extra bedrijfsauto toegevoegd aan het wagenpark van de Brandweer Eersel dat daarmee op 7 stuks komt. Met deze personeelsbus is onder meer de mogelijkheid ontstaan om het vervoer van personen op oefenavonden, naar incidenten en oefencentra in het land te regelen. Daarnaast wordt de bus ingezet voor onder meer handhaving en inspectie door het Brandweer Toezicht en Controle team. De combibus biedt ruimte aan negen zitplaatsen en heeft een compacte laadruimte voor materialen.

Onlangs vond de ondertekening plaats voor de aankoop van de twee nieuwe voertuigen in de brandweerkazerne te Eersel.

Verkoop personenauto
Door de aankoop van de nieuwe personenauto wordt de huidige auto niet meer gebruikt. Het college heeft besloten dit voertuig door middel van openbare inschrijving te verkopen.
Omschrijving manschappenvoertuig
Mercedes-Benz 508 Diesel
Bouwjaar 2-1979
Kenteken 89-FB-72
APK geldig tot 18 juli 2006
Kilometerstand 49.900

Bezichtiging op woensdag 19 april a.s.
Mocht u belangstelling hebben in bovenstaande auto dan kunt u deze op woensdag 19 april van 16.00 tot 17.00 uur komen bekijken bij de brandweerkazerne aan de Dalemsedijk 1 te Eersel. U kunt ter plaatse een schriftelijk bod uitbrengen. De brandweerauto wordt aan de hoogste bieder verkocht. Wanneer er meerdere inschrijvers hetzelfde bieden, vindt er een loting plaats. De gemeente zal de bieders schriftelijk op de hoogte brengen. De uitslag wordt in deze gemeenterubriek gepubliceerd.
Voor meer informatie kunt u onder werktijd telefonisch contact opnemen met de heer P. Woestenberg, commandant Brandweer, tel. 06-512 407 19 of e-mail p.woestenberg@eersel.nl.