Gemeente Eersel


Nieuwsberichten

03-04-2006
Winnaars puzzel ontvangen tegoedbon voor ballonvaart: inwoners Kempengemeenten gaan de lucht in!

Donderdag 30 maart was het zover: ter ere van de Samenwerking Kempengemeenten zouden de vijf burgemeesters van de Kempengemeenten opstijgen voor een prachtig tochtje in een luchtballon. Samen met vijf inwoners en vijf medewerkers: de prijswinnaars van het kruiswoordraadsel dat een tijdje geleden op deze site stond. Helaas gooide het weer roet in het eten, en konden de ballonnen niet opstijgen. Daarom ontvingen de prijswinnaars een tegoedbon voor een ballonvaart uit handen van burgemeester Verhoeven van Bergeijk.

Samenwerking Kempengemeenten
De vijf Kempengemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-de Mierden werken al een paar jaar samen. De samenwerking kwam met de vaststelling van een 'gemeenschappelijke regeling' echt van de grond. Die regeling brengt wat meer structuur aan in de samenwerking. Wat overigens niet wil zeggen, dat we één gemeente worden: de vijf gemeenten blijven bestuurlijk helemaal zelfstandig.

Het doel van de samenwerking is het verhogen van kwaliteit, continuïteit en efficiëntie. Alle vijf de Kempengemeenten zijn immers tamelijk kleine gemeenten. En met name die kleinere gemeenten krijgen het in de nabije toekomst steeds moeilijker om het hoofd boven water te houden. Door samen te werken zal dat beter lukken, zonder dat we onze zelfstandigheid hoeven te verliezen.

Ballonvaart
Om te symboliseren dat de samenwerking nu echt van de grond komt, zouden de vijf burgemeesters op donderdag 30 maart opstijgen in een luchtballon. En ook vijf inwoners en vijf medewerkers mochten mee, één uit elke gemeente. Zij konden de ballonvaart winnen door het invullen van een kruiswoordpuzzel. In totaal hebben maar liefst 320 inwoners de puzzel ingevuld en opgestuurd! De inwoners van Reusel-de Mierden zijn duidelijk de fanatiekste puzzelaars in de Kempen; één derde van alle inzendingen was afkomstig uit deze gemeente...

Uit alle inzendingen waren de volgende personen de gelukkige winnaars van een ballonvaart:

- mevrouw F. Kokken uit Reusel

- mevrouw C. Donkers uit Oostelbeers

- mevrouw M. Bosch-Wenting uit Eersel

- mevrouw J. Gerritsen uit Hoogeloon

- mevrouw J. van Ravenswaaij uit Bergeijk

Helaas lieten de weersomstandigheden het afgelopen donderdag niet toe dat de ballonnen de lucht in gingen. Daarom ontvingen alle prijswinnaars een tegoedbon uit handen van burgemeester Verhoeven van Bergeijk, zodat ze binnenkort wel degelijk op kunnen stijgen voor een onvergetelijke tocht door het Kempische luchtruim!