Gemeente Hardenberg

April 2006 - Nieuwe bestemming voor platanen op Markt in Hardenberg

Nieuwe bestemming voor platanen op Markt in Hardenberg

Maandag 3 april 2006

Acht platanen die nu nog op de Markt in Hardenberg staan, krijgen een nieuwe bestemming in de Hardenbergse wijk Marslanden. De bomen worden woensdag 5 april en donderdag 6 april met behulp van een verplantmachine gerooid en bij de nieuwe brede school in Marslanden herplant.

De bomen worden geplaatst bij nieuw te bouwen brede school. Ze komen bij de school, met het moderne architectonisch aanzicht, goed tot hun recht. Daarnaast leveren ze een functionele bijdrage aan het aanzicht van de wijk Marslanden.

Het verplanten van de platanen wordt uitgevoerd door boomspecialisten van Copijn Utrecht BV met behulp van een forse verplantmachine voor extra zware bomen. Deze machine ontgraaft en transporteert de bomen per stuk van de Markt naar de nieuwe plantlocatie bij de nieuwe brede school in Marslanden. Een deel van de bomen wordt direct op de definitieve locatie geplant. De overige nog niet te planten bomen worden tijdelijk in depot gezet om alsnog later bij de school te worden ingepast. De deskundigen van Copijn begeleiden ook de nazorg in de komende twee jaar.

De bijzondere werkzaamheden nemen ongeveer twee dagen in beslag (woensdag 5 en donderdag 6 april). Hierbij kan het verkeer tijdens het transport van de bomen naar Marslanden enige hinder ondervinden.

Om verschillende redenen is het niet mogelijk om alle bomen die op de Markt staan te verplanten. Dit omdat niet alle bomen geschikt zijn om te verplanten, onder andere door de standplaats of de ontwikkeling van een boom.

Het verplanten van de bomen start aanstaande woensdagochtend om 9.00 uur, onder het toeziend oog van wethouder Douwe Prinsse en Joost Liese. De bomen worden diezelfde dag om 12.00 uur herplant op de bouwlocatie van de brede school in de wijk Marslanden. Hierbij is wethouder Joost Liese aanwezig.