Gemeente Grootegast


Coalitieakkoord CDA, VZ2000 en VVD

De coalitiebesprekingen in Grootegast zijn afgerond. Er is een akkoord tussen CDA, VZ2000 en VVD. Beoogd wethouders voor deze coalitie zijn mevrouw Harmke van der Sluis en de heer Sjabbo Smedes. De voor te dragen wethouders zullen voor de drie partijen het coalitieakkoord uitwerken en uitvoeren. De coalitiepartijen denken met deze samenstelling een goede afspiegeling van de bevolking te vertegenwoordigen. Ook is hiermee de verkiezingsbelofte om het aantal wethouders terug te brengen tot twee nagekomen en keert een zittend wethouder terug waardoor de wachtgelden worden beperkt.

In de komende bestuursperiode wil de nieuwe coalitie het beleid op hoofdlijnen continueren en daarbij nieuwe accenten leggen op een viertal punten, namelijk:
a. het zorgen voor een goede wisselwerking tussen inwoners en de gemeente, waarbij de bevolking meer wordt betrokken bij de vorming en uitvoering van het beleid burgerparticipatie en het versterken van de dienstverlening
b. de aandacht voor de jeugd vooral richten op jongeren die op een normale wijze in de samenleving functioneren (dus niet alleen op probleemjongeren)
c. het versterken van de regierol van de gemeente d. het waarborgen, zonodig verbeteren, van de kwaliteit van de publieke voorzieningen, ook van publieke voorzieningen die privaat worden geëxploiteerd.

Het coalitieakkoord wordt in de extra raadsvergadering van 11 april a.s. ter kennis van de gemeenteraad gebracht.

De coalitiepartijen CDA, VZ2000 en VVD

---

(c) Gemeente Grootegast