Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

3 april 2006

Winterswijk - Beginnend bestuurder onder invloed

De politie heeft zondagavond (02/04) op de Zonnebrink een 20-jarige automobilist uit Winterswijk aangehouden wegens het rijden onder invloed. De politie controleerde de man rond 23.50 uur en constateerde dat hij als beginnend bestuurder onder invloed van alcohol was. Hij blies op het politiebureau een promillage van 0,7. Voor een beginnend bestuurder is tot 0,2 toegestaan. De politie maakte proces-verbaal op.

Doetinchem - Automobilist onder invloed

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag (03/04) op de Keppelseweg een 50-jarige automobilist uit Doetinchem aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man maandagmorgen rond 01.30 uur en constateerde dat de man alcohol gedronken had. Hij blies op het politiebureau een promillage van 1,4. De politie maakte proces-verbaal op.

Wehl - Automobilist te veel gedronken

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag (03/04) op de Nieuwestraat een 31-jarige automobilist uit Terborg aangehouden die te veel alcohol gedronken had. De politie controleerde de man maandagmorgen vroeg rond 01.10 uur en constateerde dat hij een slok te veel op had. De man blies op het politiebureau een promillage van 0,6. De politie gaf de man een boete en maakte proces-verbaal op.

Doetinchem - Automobilist onder invloed

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag (03/04) op de Wijnbergseweg een 27-jarige automobilist uit Doetinchem aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie zag de man maandagmorgen vroeg rond 03.00 uur rijden en controleerde hem. De politie constateerde dat hij onder invloed van alcohol was en bracht hem over naar het politiebureau. De man blees daar een promillage van 0,9. De politie maakte proces-verbala op.

Groenlo - Vernielingen aangericht

Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag (02/04) op diverse plaatsen in Groenlo vernielingen aangericht. Zo werden op de Deken Hooijmansingel een lantaarnpaal uit de grond getrokken en werd de kap vernield, op de Lichtenvoordseweg vernielden vandalen diverse tuinverlichtingen en werd een vlag gestolen. Bovendien werd ook op de Lichtenvoordseweg een tuinmeubel vernield. De betreffende instanties en bewoners deden aangifte bij de politie die een onderzoek is gestart.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58 ---- --