Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

03 april 2006

Twello - Onenigheid automobilisten

Een 24-jarige automobilist uit Apeldoorn en een 32-jarige automobilist uit Deventer kregen het op zondagmiddag (02-04) met elkaar aan de stok op de A1. De Apeldoorner verklaarde aan de rechterzijde te zijn ingehaald en vervolgens gesneden door de Deventenaar waarop hij besloot de man te volgen. Deze voelde zich bedreigd, verliet de snelweg en reed een woonwijk van Twello in. Op de Schaepmanstraat werd door beiden de onenigheid voortgezet waarbij een auto met één van de auto's met een schroevendraaier werd beschadigd, op een persoon werd ingereden en tegen de auto van een getuige werd gebotst. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Brummen - Verkeersborden vernield

In de nacht van zaterdag op zondag (01/02-04) werden er verkeersborden vernield. Op de Zutphensestraat werd een verkeerszuil uit de verkeersheuvel getrokken en waren enkele verkeersborden omgedraaid. Het bord van de zuil lag in een aangrenzende tuin. Aan de Troelstralaan werd een verkeersbord vernield door het om te buigen en een ander bord werd geheel uit de grond getrokken. Ook hier werd een bord in een tuin van een nabij gelegen woning achtergelaten.

Zutphen - Aanrijding door keren auto

Een 46-jarige automobilist uit Deventer reed vanuit een parkeerhaven de rijbaan op om te keren en zag daarbij een achteropkomende 53-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn over het hoofd. Het ongeval gebeurde op zondag (02-04) rond 15.30 uur op de Den Elterweg. Beide bestuurders bleven ongedeerd maar de auto's raakten zondanig beschadigd dat ze moesten worden weggesleept.

Zutphen - Politie onderzoekt brand in berging flatgebouw

Drie bewoners van en flat aan de Mozartstraat in Zutphen zijn in de nacht van zaterdag op zondag per ambulance naar het Spittaalziekenhuis vervoerd wegens ademhalingsproblemen tengevolge van rookontwikkeling door een brandje in de bergingsruimte onder hun flat. De brand werd omstreeks 04.30 uur gemeld. De brandweer had de brand snel onder controle, maar door de rookontwikkeling zijn meerdere bewoners gewekt en verzocht uit hun woning te gaan. In de bergingsruimte bleek onder meer een fietstas te zijn verbrand. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken. Getuigen die nabij de flat iets bijzonders hebben gezien of informatie over de brand hebben, worden verzocht te bellen via 0900-8844.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Bert Top, tel. 055 - 548 6058

---- --