Politie Gelderland-Zuid

Drie gewonden na frontale aanrijding

Berg en Dal, 03-04-2006 o Bij een frontale aanrijding zondag rond 17.25 uur op de Meerwijkselaan in Berg en Dal zijn drie personen gewond geraakt. De hulpverleningsdiensten gingen ter plaatse en team Verkeersongevallenanalyse deed technisch sporenonderzoek.

Een 45-jarige automobilist uit Millingen aan de Rijn reed over de Meerwijkselaan vanuit de richting van de Nijmeegsebaan. Ter hoogte van het kruisingsvlak met de Postweg verloor hij de controle over zijn auto en kwam al slippend in de bermverharding en raakte een tegenligger, bestuurd door een 70-jarige Nijmeegse. Vervolgens botste de 45-jarige frontaal op een daarachter rijdende bedrijfsauto.

De bestuurder van de bedrijfsauto, een 47-jarige Nijmegenaar, en een even oude passagiere ook uit Nijmegen, raakten gewond. Beiden werden naar het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis gebracht en konden na behandeling naar huis. De 45-jarige man uit Millingen raakte ernstig gewond en is per ambulance naar het Radboud overgebracht. In het kader van 'botsen is blazen' is bij hem een bloedproef afgenomen. De 70-jarige Nijmeegse en een inzittende kwamen met de schrik vrij.

Verkeersongevallenanalyse heeft ter plaatse onderzoek verricht aan de sporen op de weg en aan de betrokken auto's. Agenten hebben getuigen en betrokkenen gehoord. Er zal proces-verbaal worden opgemaakt.

De voertuigen zijn total loss afgesleept. De brandweer heeft het wegdek vervolgens schoongespoten. Na enige uren kon de weg weer worden vrijgegeven voor verkeer. (08)