Gemeente Schiedam


Afsluiting Overschieseweg

Start aanleg Tramplusbruggen Schiedam-Vlaardingenlijn

De Tramplusorganisatie Schiedam-Vlaardingenlijn is vanaf 3 april 2006 gestart met de voorbereidende werkzaamheden die de aanleg van de trambaan in de Overschiesestraat en op de Overschieseweg mogelijk moet maken. Deze werkzaamheden bestaan uit het omleggen van de riolering en kabels en leidingen op deze wegen. Vervolgens wordt met de aanleg van de Tramplusbrug over de Schie gestart. Dit betekent dat de Overschieseweg vanaf 3 april ongeveer zeven maanden in beide rijrichtingen voor het autoverkeer is afgesloten.

Vanaf 3 april 2006 is ook gestart met het aanleggen van de brug over de Poldervaart ter hoogte van Windas. De Tramplusbrug over de Poldervaart zorgt ervoor dat de tram het toekomstige NS-station Schiedam-Spaland kan aandoen. Wegens de beperkte werkruimte en voor de veiligheid van de fietsers wordt een omleiding van en naar het bedrijventerrein s-Gravenland ingesteld. De omleiding is voor de duur van ongeveer vier maanden. De omleiding wordt aangegeven op gele bewegwijzeringborden.

Trambaan

Vanaf 3 april heeft de projectorganisatie stellingen geplaatst om damwanden in de Schie en de Poldervaart aan te kunnen leggen. Vervolgens worden er palen geheid om de steunpunten voor de bruggen te kunnen aanleggen. De aanleg van de trambaan in de Overschiesestraat start, nadat de kabels en leidingen zijn omgelegd. De aanleg start na de bouwvakantie van 2006 en loopt door tot het voorjaar van 2007. Het traject loopt onder de Brandersbrug door, tussen de metro- en spoorbaanviaducten, richting Plein 40-45. Op Plein 40-45 sluit de trambaan weer aan op het bestaande tracé.

De aanleg van de trambaan in Schiedam-Noord start eind 2006. De baan wordt vanuit het huidige eindpunt aan de Harreweg doorgetrokken naar de s-Gravenlandseweg.

Scheepvaart

Het scheepvaartverkeer kan tijdens de werkzaamheden gewoon doorgang vinden. Het is mogelijk dat de scheepvaart wat oponthoud ondervindt als het brugdek wordt geplaatst.