Gemeente Ermelo


BROMFIETSCURSUS

Vanaf 3 april 2006( week 14) ontvangen jongeren uit de gemeente Ermelo, die in de periode van 1 juli tot en met 31 december( de tweede helft van 2006) zestien jaar worden, een brief van de gemeente Ermelo. Daarin wordt hen een bromfietscursus aangeboden tegen een aantrekkelijke prijs.

Bromfietscertificaat
Sinds 1 juni 1996 mogen jongeren alleen op een bromfiets rijden wanneer ze in het bezit zijn van een wettelijk verplicht bromfietscertificaat. Daarvoor moeten zij slagen voor het bromfietstheorie-examen van het CBR. De bromfietscursus, die de gemeente Ermelo in samenwerking met 3VO aanbiedt, is een goede voorbereiding voor het bromfietscertificaat. In de cursus komt zowel theorie als praktijk over het brommer rijden aan de orde.

Voor slechts 50,-- ontvangt de toekomstige bromfietser/scooterrijder een grondige basisopleiding van zes theorie- en twee praktijklessen onder leiding van speciaal opgeleide verkeersinstructeurs.

Minder Verkeersongevallen
Bromfietsen Uit cijfers blijkt dat van alle verkeersdeelnemers de jonge bromfietsers het grootste risico lopen op een ongeval. De kans dat bromfietsers van 16 of 17 jaar zwaar letsel oplopen als gevolg van een verkeersongeval is 22 keer hoger als van fietsers in dezelfde leeftijdscategorie. De kans om dodelijk te verongelukken is 11 keer hoger. Met het aanbieden van deze bromfietscursus wil de gemeente Ermelo bijdragen aan het verminderen van het aantal ongevallen onder jeugdige bromfietsers. Uit onderzoek is gebleken dat deelnemers aan de bromfietscursus minder betrokken zijn bij verkeersongevallen dan niet-deelnemers.

Aanmelden
Tot uiterlijk 30 april 2006 kunnen jongeren zich aanmelden. Dit kan door middel van het bij de brief meegezonden aanmeldingsformulier. Voor vragen of meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met de heer H. Kasteel van de afdeling Openbare Werken via doorkiesnummer (0341) 567254.