Gemeente Sint-Oedenrode


Persbericht 3 april 2006

Kogel door de kerk voor starterswoningen Hoge Vonderstraat

De gemeente en ontwikkelaar Okko hebben een akkoord bereikt over de bouw van negentien appartementen voor starters aan de Hoge Vonderstraat in Sint-Oedenrode. Koper van deze appartementen is woningbouwvereniging Wovesto. Door deze ontwikkeling kan ook het al langere tijd geplande parkeerterrein aan de naastgelegen Deken van Erpstraat, eindelijk worden aangelegd.

Uitnodiging
U bent van harte welkom voor de persbijeenkomst op vrijdag 7 april om 11.00 uur in het gemeentehuis van Sint-Oedenrode (Burgemeester Wernerplein 1). Tijdens deze bijeenkomst presenteert projectontwikkelaar Okko het bouwplan voor de starterswoningen. Wethouder C. van Rossum geeft namens de gemeente een toelichting op de aanleg van de parkeervoorziening en de verdere procedure.

Achtergrond
De bouwplannen voor startersappartementen op de hoek Kofferen / Hoge Vonderstraat/ Deken van Erpstraat zijn al geruime tijd in ontwikkeling. De nu tot stand gekomen overeenkomst is voor Sint-Oedenrode in een aantal opzichten van belang. Met dit bouwplan, gunstig gelegen in het centrum, kan allereerst een positieve bijdrage worden geleverd aan de "woningnood" onder starters. Daarnaast kan het parkeerterrein aan de Deken van Erpstraat nu volledig en definitief worden aangelegd. De ontwikkeling van dit terrein staat al jaren op het verlanglijstje van de gemeente. Wederzijdse grondoverdrachten maken het gehele project nu mogelijk. Het parkeerterrein (ca. honderd parkeerplaatsen) maakt deel uit van een parkeerroute die alle parkeerterreinen in het centrum met elkaar verbindt.

Ondertekening
Aan het einde van de bijeenkomst zal het contract worden ondertekend door H. van Stiphout namens ontwikkelaar Okko project bv en wethouder C. van Rossum namens de gemeente.