Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Comsat Angels brengen 4 albums opnieuw uit Vanaf 3 april in de winkel

Het grote voorbeeld van Bloc Party ligt eindelijk weer in de winkel! De Engelse cultband Comsat Angels komt namelijk met een spectaculaire re-release van maar liefst vier albums! Comsat Angels: niet de bekendste postpunk band van de vroege jaren ´80, maar wel een van de meest innovatieve. Binnen de marges van deze toen aanstormende bands kregen ze helaas niet de kans die ze verdienden. Met de opkomst van bands als Bloc Party en Editors gaan Comsat Angels de herkansing in. En terecht, want de band wordt dan ook niet zelden genoemd als een van de grote voorbeelden van de huidige indierock generatie.

Staccato beats, typische wave gitaren met een echo en daar overheen de emotieloze zang van Stephen Fellows. Zo zou je kort het geluid van Comsat Angels kunnen samenvatten. Ook heeft het veel weg van de oude U2 ten tijde van The Unforgettable Fire. De eerste drie albums van Comsat Angels kunnen zich dan gerust met dit klassieke album meten. Het blijft dan ook en raadsel waarom de band nooit zo groot is geworden als hun tijd- en genregenoten van The Cure en Joy Division. Alles klopte aan de Comsat Angels. De juiste muziek met de juiste attitude in het juiste tijdsbeeld. Ondanks dat alles bleef het grote succes uit. Nu lijkt de tijd van erkenning eindelijk te zijn aangebroken. Net als Gang Of Four krijgen ze nu ook de waardering die ze verdienden. Niet in de laatste plaats doordat hippe bands als Bloc Party, Interpol en Editors ze constant als voorbeeld noemen.

De vier albums die opnieuw worden uitgebracht zijn: For A Miracle, Sleep No More, Fiction & Time Considered. De eerste drie titels markeren de beginperiode van de band bij het Polydor label en laten een van de meest gedreven postpunk bands uit begin jaren ´80 horen. Alhoewel ze niet de bekendste naam waren uit de postpunkstroming had de band destijds een cultstatus in Nederland. Waarbij andere bands massaal doorbraken bij het mainstreampubliek (met name U2 en The Simple Minds) bleef Comsat Angels het best bewaarde geheim van de new-wave. Het album Time Considered is een verzameling van obscure opnames voor de BBC radio en mankeert ook later werk van de band.

Met deze uitgebreide re-release kunnen de fans van de huidige postpunk generatie eindelijk kennis maken met de groep die al die nieuwe indiebands heeft geïnspireerd. Comsat Angels: niet de bekendste maar wel een van de beste namen uit het wave-tijdperk en een absolute must voor de liefhebbers van bands Bloc Party en Interpol. De vier albums zijn vanaf 4 april verkrijgbaar via Renascent/ Bertus Distributie bij de betere platenzaak.

RENCD 9 Waiting for a miracle (bestelnummer B.A32303) RENCD 10 Sleep no more (bestelnummer B.A32309) RENCD 11 Fiction (bestelnummer B.A32310) RENCD 12 BBC sessions 1978-1984 (bestelnummer B.A32312)

www.comsatangels.net

Weerdsingel WZ 33a, 3513 BC Utrecht · Postbus 553, 3500 AN Utrecht e 06 ­ 4500 8427 · l 06 ­ 2450 3978 · Fax: 08 ­ 4224 8808 KvK Utrecht 30200770 · ABN Amro 45.66.56.200 · BTWnr: NL1986.22.089.B01 www.het-monumentale.nl · info@het-monumentale.nl


---- --