Provincie Drenthe

Provinciale weg Rolde-Grolloo op de schop
27 Mar 2006

De provinciale weg N376, die Rolde en Grolloo verbindt, is vanaf 3 april a.s. bijna drie maanden volledig afgesloten voor autoverkeer. De weg is toe aan groot onderhoud en krijgt een nieuwe inrichting volgens de landelijke richtlijnen duurzaam veilig. Naast een nieuwe hoofdrijbaan krijgt de weg ook nieuwe gestandaardiseerde provinciale bushaltevoorzieningen. Het fietspad blijft gedurende de werkzaamheden gewoon open voor fiets en bromfietsverkeer.

Het groot onderhoud vindt plaats ter hoogte van Marwijksoord tussen de rotonde bij de rijksweg N33 tot aan de rotonde bij Grolloo. Tijdens dit groot onderhoud legt de wegenbouwer in opdracht van de provincie tevens een voorsorteervak aan voor de toekomstige wijk Rolde-Zuid ter hoogte van km 8,1. Een halve kilometer verderop wordt een rotonde aangelegd op de kruising Klaas Steenweg / N376 / Veldweg.

De weg krijgt aan weerszijden een onderbroken kantstreep en een dubbele streep op de middenas. De uitritten van woningen, bedrijven en landbouwpercelen worden aangepast aan het bestaande provinciale uitrittenbeleid, waarna de belanghebbenden vervolgens zelf de uitrit dienen te onderhouden.

De werkzaamheden tussen km 7,9 en 12,0 nemen bijna drie maanden in beslag. De verwachting is dat de hoofdrijbaan op 23 juni weer open is voor verkeer. De provincie laat het fietspad ongemoeid, waardoor die open blijft voor (brom)fietsverkeer. Bedrijven en woningen blijven zoveel mogelijk bereikbaar voor bestemmingsverkeer. De provincie adviseert verkeer zoveel mogelijk om te rijden via de N857 van Rolde naar Borger en de N374 van Borger naar Schoonloo. Zie voor informatie over alle wegwerkzaamheden in Drenthe de website wegwerkzaamheden www.verkeer.drenthe.nl