Provincie Utrecht

|Nr. 6454, 28 maart 2006                                   |Clara van    |
|                                                          |Foreest      |
|                                                          |(030) 258 33 |
|                                                          |19           |
Werkzaamheden verkeerslichten N228, De Meern

Binnenkort start de provincie Utrecht met werkzaamheden aan en rond de verkeerslichten op de Meerndijk (N228) bij de zuidelijke op- en afritten op de A12 en bij het AC Restaurant De Meern. Door een aantal aanpassingen aan de verkeerslichten en aan de wegindeling, verwacht de provincie dat het verkeer ter plaatste beter kan doorstromen. De werkzaamheden starten maandag 3 april en zullen uiterlijk woensdag 12 april worden afgerond. Tijdens de werkzaamheden zal het verkeer enige hinder ondervinden. In de avond en de nacht van woensdag 5 april wordt de afrit van de A12 vanaf Den Haag/Rotterdam afgesloten. Het verkeer wordt dan met borden omgeleid.

Werkzaamheden

Niet alleen de verkeerslichten zelf worden vervangen, er komt ook een nieuwe, moderne regeling met een nieuwe regelkast aan de kant van de weg. De nieuwe regeling is afgestemd op het verkeersaanbod en zorgt daarmee voor een snelle en veilige afwikkeling van het verkeer. Voor een betere doorstroming is de nieuwe regeling ook gekoppeld aan de regeling van de gemeente Utrecht aan de noordelijke kant van de A12. De volgende werkzaamheden worden verricht:
. Vervangen verkeersregelkast.
. Installeren van een nieuw regelprogramma op basis van recente telgegevens en groeiprognose. . Vervangen van de traditionele lampen door moderne LED-verlichting. Deze verlichting is ook bij felle zon en bij slecht weer goed zichtbaar, bespaart energie en heeft een langere levensduur. . Aanpassen van de detectie in het wegdek. De verkeersregeling reageert op het contact van voertuigen met het wegdek. . Wijzigen rijstrookindeling en aanpassen bewegwijzering. Het verkeer vanuit Montfoort moet al bij de eerste verkeerslichten een richting kiezen. . Aansluiten op de provinciale verkeersmanagementcentrale in het provinciehuis.

Gevolgen voor het verkeer

Om de verkeershinder te beperken zullen de werkzaamheden aan beide kruispunten buiten de spitstijden uitgevoerd worden. In de avond en de nacht van woensdag 5 april wordt de afrit van de A12 vanaf Den Haag/Rotterdam afgesloten. Het verkeer wordt dan met borden omgeleid. De meeste werkzaamheden zullen in het weekend van 8 en 9 april plaatsvinden. De weggebruiker moet rekening houden met vertraging. ? Vervolg op pagina 2

Nadere informatie

Voor nadere informatie over de verkeerslichten en de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de heer A. van Leeuwen van de provincie Utrecht, tel. (030) 258 33 72.

Het aanpassen van de verkeerslichten wordt uitgevoerd onder de vlag van het samenwerkingsverband Utrecht Onderweg. Sinds het najaar van 2003 werken verschillende overheidspartijen in de regio's Eemland en Utrecht intensief met elkaar samen om verkeer- en vervoersvraagstukken aan te pakken.


---- --