Gemeente Eindhoven

witruimte
Persbericht 30 maart 2006, no. 90

Primeur in Eindhoven

Aanleg H-drempel op Heezerweg

Maandag 3 april 2006 wordt gestart met het plaatsen van een zogenaamde H-drempel op de Heezerweg in Eindhoven. De werkzaamheden worden woensdag 5 april a.s. afgerond.

H-profiel
De H-drempel is een busvriendelijke drempel die nog nergens in Nederland is toegepast. De drempel is een variant op de bestaande drempels. Het verschil wordt gemaakt door twee geleidelijk oplopende lange liggers aan weerszijden van de drempel, waardoor bussen de drempel met minder weerstand kunnen nemen. De lange liggers geven de nieuwe drempel een H-profiel.

Test
De Gemeente Eindhoven heeft opdracht verstrekt aan Adviesbureau ACE om de proef uit te voeren als alternatief voor de zogenaamde âMaldense drempelsâ, de bekende ingestraatte vierkante drempels. De Maldense drempels kunnen door bebouwing die nauw grenst aan de wegen niet op alle locaties worden toegepast. De H-drempel biedt mogelijk een oplossing voor wegen die onderdeel zijn van een busroute en waar een maximum snelheid van 30 km per uur geldt. De proef omvat ondermeer onderzoeken naar trillingen, snelheid, verliestijd voor busdiensten, comfort van fietsers, bussen en overig gemotoriseerd verkeer.

Afsluiting
Als gevolg van de werkzaamheden zal de Heezerweg op 4 april afgesloten zijn voor verkeer. Een omleidingsroute is ingesteld; ook voor het openbaar vervoer. Mogelijk geldt de wegafsluiting ook op 3 april. contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.
functies

(c) 2006 Gemeente Eindhoven