Llink


Rotterdam, 31 maart 2006


- PERSBERICHT -

Breien als 'de nieuwe Yoga'

In deze aflevering van 747live praat Loes Luca met journalist en schrijver Cornald Maas. Hij vertelt over zijn nieuwe boek 'Op de helft'. De dames van 'Stitch 'n' Bitch' praten over de yoga-kracht van breien. Dr. Harm Tiddens schuift aan om te praten over zijn nieuwe project voor zieke kinderen: de CF-Lounge. Voedselexpert en culinair publicist Jinke Obbema is in de studio voor het gebruikelijke kopje koffie. All-round reporter Jack Kerklaan vertelt over zijn vorderingen met de inburgeringskaraoke en Daan Hofman brengt met zijn groep eigenzinnige theaterliederen op de planken. 747Live is maandag 3 april om 14:00 te beluisteren op 747AM.

Loes Luca praat met Cornald over zijn boek, het songfestival, televisie en wat het voor hem betekent om de veertig te zijn gepasseerd. Het boek 'Op de helft' is een verzameling van interviews die hij maakte voor de Volkskrant. In een serie openhartige gesprekken sprak hij met uiteenlopende bekende veertigers als Theo Maassen, Paul de Leeuw, Femke Halsema, Eddy Terstall, Joan Nederlof en Agnes Kant. Zij filosoferen over hoop, liefde, dood en leven.

Enkele breisters van de Stitch 'n Bitch-club in Utrecht vertellen over de nieuwe en oude school, hippe patroontjes, de breibijbels van Debbie Stoller en rondbreien. Vanuit New York ontdekten jonge professionals breien als rustgevende bezigheid (breien als 'de nieuwe yoga') en begonnen in groepjes samen te komen in cafe's en koffiehuizen. In Nederland zijn er sinds 2004 Stitch 'n' Bitch clubs in Amsterdam, Utrecht en Den Haag en ook in de rest van het land schieten de Stitch clubs uit de grond. Een goede reden dus om een clubje uit te nodigen!

Dr. Harm Tiddens is kinderlongarts en initiatiefnemer van de CF-Lounge. De lounge bevindt zich in het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam, waar kinderen en jongeren met Cystic Fybrosis (taaislijmziekte) voor periodiek groot onderzoek terecht kunnen.

Voedselexpert en culinair publicist Jinke Obbema schuift regelmatig aan in 747Live om te praten over alles wat met eten te maken heeft. Haar onderwerpen variëren van biologische kaas tot de opkomst van slow food, van kinderkookboeken tot de dood van de Franse keuken en van gezonde maaltijden op lagere scholen tot het eten van Henri de Toulouse-Lautrec.

All-round reporter Jack Kerklaan gaat elke week op zoek naar een illi of lega om te kijken hoe het staat met diens inburgering. Hoe kan dit beter gebeuren dan door een inburgeringskaraoke, waarbij de illi of lega een oer-hollands lied ten gehore mag komen brengen. Is dit succesvol, dan mag hij zich ingeburgerd noemen. Lukt dit niet, dan is het oordeel van Rita Verdonk onverbiddelijk: het land verlaten.

Samen met een kleine groep muzikanten brengt zanger en liedjesschrijver Daan Hofman dit seizoen een reeks eigenzinnige theaterliederen op de planken. Met een grote diversiteit aan instrumenten maakt de groep muziek die zowel op popmuziek als Europese traditionele muziek gestoeld is. Vandaag komt Daan met mede-musici Peter Akkerman en Thomas Bensdorp naar Stroom om enkele van zijn liedjes akoestisch ten gehore te brengen.

747 Live is maandag om 14:00 uur te horen op 747 AM. 747 Live wordt uitgezonden door LLiNK. LLiNK maakt programma's over mondiale verhoudingen, mensenrechten, dierenrechten, natuur en milieu. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. Sinds september 2005 zendt LLiNK uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, 747AM en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT




Llink