Gemeente Rotterdam

Nr. 14
31 maart 2006

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 3 t/m 9 april 2006

Burgemeester Opstelten, wethouder Hulman en minister Dekker ondertekenen overeenkomst Rotterdam Centraal Burgemeester mr. Ivo Opstelten, wethouder Stefan Hulman (o.a. Verkeer en Vervoer) en minister Sybilla Dekker van VROM ondertekenen op maandag 3 april om 16.15 uur de overeenkomst voor het project Rotterdam Centraal. Namens minister Karla Peijs van Verkeer en Waterstaat ondertekent directeur-generaal Siebe Riedstra de overeenkomst. De ondertekening vindt plaats in zaal Kriterion van restaurant Engels gelegen aan het Stationsplein. In de overeenkomst staan de afspraken tussen de beide ministeries en de gemeente Rotterdam over de financiering en uitvoering van de plannen voor het nieuwe Rotterdam Centraal. (Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Lennart de Jong, tel. 010 - 417 35 11 of 06 - 51 52 38 97)

Peptalk van wethouder Geluk bij maatschappelijk ontbijt Wethouder Leonard Geluk (Onderwijs en Integratie) houdt woensdag 5 april om 07.30 uur een peptalk bij een maatschappelijk ontbijt voor managers die werkzaam zijn binnen de overheid, het bedrijfsleven en het maatschappelijk veld. Fortis Bank organiseert deze 'community breakfast' in de Van Nelle Ontwerpfabriek aan de Van Nelleweg 1. Tijdens het ontbijt wordt gesproken over wat bedrijven, overheid en het maatschappelijk veld gezamenlijk kunnen doen voor kwetsbare jongeren in Rotterdam. Hoe voorkomen zij dat scholieren hun opleiding voortijdig verlaten, werkloos raken of zich buitengesloten voelen? Wethouder Geluk vertelt over de gemeentelijke aanpak en zijn persoonlijke drive. Fortis Foundation Nederland begint 5 april ook het initiatief om 350 accountmanagers 600 vmbo-scholieren te laten coachen. (Meer informatie: Michiel Barth, tel. 0345 - 58 90 60, 06 - 42 70 19 65) Wethouder Geluk bij start Boekerpas
Wethouder Leonard Geluk (Onderwijs en Integratie) is woensdag 5 april om 14.00 uur bij de officiële lancering van de Boekerpas in het Bibliotheektheater in de Centrale Bibliotheek. De Boekerpas is een boekenspaarpas voor kinderen, die ook recht geeft op korting voor film, toneel, tentoonstellingen, cursussen en andere culturele activiteiten. De gemeente levert samen met verschillende partners in de stad een bijdrage aan dit initiatief. Wethouder Geluk neemt de eerste Boekerpasboekjes in ontvangst, die aan de eerste 20.000 Boekerpas-houders worden verstrekt. Na een Rotterdamse pilot van een jaar wordt bekeken of het project landelijk navolging krijgt. (Meer informatie: Jesse Goossens, tel. 010 - 420 49 66)

Wethouder Janssens aanwezig bij jubileum Arrows '81 Wethouder Nico Janssens (Middelen en Sport) is op donderdag 6 april aanwezig bij de receptie van de Rotterdamse rolstoelbasketbalvereniging Arrows '81. De receptie is ter ere van het 25-jarig jubileum van de vereniging. De receptie vindt vanaf 16.00 uur plaats in pompgebouw De Esch aan de Rijnwaterstraat 7-25. (Meer informatie: Arrows '81, Mehmet Kabakyer, tel. 06 - 22 80 93 87)

Burgemeester Opstelten jurylid bij Philips Innovatie Award Burgemeester mr. Ivo Opstelten neemt op donderdag 6 april om 18.30 uur deel aan de jurering van de Philips Innovatie Award in zaal Staal van het World Port Center aan het Beursplein 37. De vakjury, bestaande uit de burgemeester en hoogleraren, kiest uit de inzendingen het beste idee voor het vernieuwen of bedenken van een totaal nieuw product. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 5.000 euro. (Voor meer informatie: Philips Innovatie Award, Stijn Huijts, tel. 06 - 14 50 00 71)

Burgemeester Opstelten geeft startschot voor 26e Fortis Marathon Rotterdam Burgemeester mr. Ivo Opstelten geeft op zondag 9 april om 11.00 uur voor het stadhuis op de Coolsingel het startschot voor de 26e editie van de Fortis Marathon Rotterdam. De Fortis Marathon is één van de grootste ééndaagse evenementen van Nederland. Er verschijnen ruim 17.500 deelnemers aan de start, onder wie de absolute wereldtop. De burgemeester houdt, voorafgaand aan het startsignaal, in de Burgerzaal van het stadhuis een welkomstwoord voor speciaal genodigden. De eerste toploper wordt na ruim twee uur bij de finish verwacht. De winnaar wordt gehuldigd door de burgemeester. (Voor meer informatie: Directeur Rotterdam Marthon, M.J. Kadis, tel. 010 - 432 32 66)

noot voor de redactie/