Provincie Gelderland

|                                            |Nr.   |2006-158       |
|                                            |Arnhem|31 maart 2006  |
|                                            |,     |               |
ACTIVITEITEN IN EN OM HET PROVINCIEHUIS

De leden van het college van Gedeputeerde Staten vertegenwoordigen de provincie bij tal van gelegenheden. Naast de provincie organiseren verschillende instellingen en organisaties bijeenkomsten en activiteiten waar gedeputeerden en de Commissaris van de Koningin bij aanwezig zijn. Bijgaand een overzicht van de bijeenkomsten en activiteiten die in de komende periode van belang zijn.

Maandag 3 april 2006

. Gedeputeerde René van Diessen houdt een toespraak bij de startbijeenkomst Inspire & Innovate (I&I). Het project I&I biedt MKB- bedrijven uit de Food en Life Sciences uit de Euregio Rijn-Waal en EUREGIO de komende twee jaar ondersteuning bij hun innovaties en ambities (zelfs over de grenzen heen) in de vorm van subsidie en kennis. (14.00 - 14.45 uur; Hotel en Congrescentrum WICC, Lawickse

Allee 9 in Wageningen)

. Gedeputeerde Marijke van Haaren is tijdens de informatieavond over de N18 aanwezig voor het beantwoorden van vragen. Aanwezigen worden tijdens deze avond geïnformeerd over de stand van zaken rond de tracéwetprocedure voor de N18 Varseveld-Enschede (19.30 - 21.00 uur; Zalencentrum De Klok, Grotestraat 84 in Eibergen)

Dinsdag 4 april 2006

. Gedeputeerde Nico Jan Wijsman verricht de officiële openingshandeling van De Kaardebol, Centrum voor Duurzaamheid. Ruim een jaar geleden is het oude pand gesloopt. Vandaag wil het Centrum met trots het eindresultaat laten zien; een nieuw centrum, waarin nu ook de gemeentelijke archeologen zijn gehuisvest. (16.00 - 18.00 uur; De Kaardebol, Centrum voor Duurzaamheid, Harenbergweg 1 in Zutphen)

Woensdag 5 april 2006

. De Commissaris van de Koningin krijgt het eerste exemplaar van het boek 'Historische plattegronden van Nederland. Gelderland, de steden van Achterhoek en Liemers' door de Stichting Historische Stadsplattegronden overhandigd. Dit boek maakt deel uit van een landelijke reeks. Met deze derde uitgave zijn alle stadsplattegronden van de hele provincie Gelderland gepubliceerd. (11.00 - 12.00 uur; Huis der Provincie/Noordgalerij, Markt 11 in Arnhem)
. Gedeputeerde René van Diessen houdt een toespraak bij het symposium Baggerbeleid. Het symposium Baggerbeleid is georganiseerd op verzoek van PS en behandelt de ontwikkelingen in beleid, verwerkingstechnieken en stortmogelijkheden rondom bagger. De gedeputeerde zal binnen dit programma ingaan op de provinciale rol en het provinciale beleid. Het symposium is bedoeld voor Statenleden, als basis voor opinievorming en aanzet voor beleidsdiscussie.

(13.00 - 17.00 uur; Huis der Provincie/Zuidgalerij, Markt 11 in Arnhem)
. Gedeputeerde Theo Peters spreekt over het provinciale woonbeleid op een vergadering van het CDA in de Oude IJsselstreek. (19.45 - 22.00 uur; Buurtschapshuis, Sinderenseweg 112 in Sinde- ren)

Donderdag 6 april 2006

. Gedeputeerde Nico Jan Wijsman bezoekt vandaag het Innovatiefestival in Dordrecht. Van 3 t/m 6 april vindt 'Pinguïns kunnen vliegen', de Nationale Innovatieweek, plaats. De Nationale Innovatieweek wil laten zien hoe innovatief Nederland is. (10.00 - 18.00 uur; diverse locaties in Dordrecht. Voor meer informatie zie www.pinguinskunnenvliegen.nl)
. Gedeputeerde Marijke van Haaren ontvangt namens de Commissaris van de Koningin prinses Laurentien tijdens het Nationaal OSB-Schoonmaakcongres. De Ondernemersorganisatie Schoonmmaak- en Bedrijfsdiensten (OSB) bestaat 25 jaar en organiseert een congres over de maatschappelijke ontwikkelingen die de komende jaren van invloed zijn op het ondernemerschap en dienstverlening van de bij haar aangesloten bedrijven. (13.00 - 17.00 uur; Congrescentrum De Reehorst, Bennekomseweg 24 in Ede)
. Gedeputeerde René van Diessen brengt een werkbezoek aan de VAR. De VAR bedrijvengroep is een particuliere onderneming, die 10 bedrijven omvat die zich bezighouden met de productie van recyclingproducten uit afval. (15.00 - 17.00 uur; VAR B.V., Sluinerweg 12 in Wilp)

Vrijdag 7 april 2006

. Gedeputeerde Theo Peters verricht de openingshandeling Woningbouw, De Rikker, fase 4. (16.00 - 18.00 uur; Grand Café de Vleugel, Wooldstraat 61 in Winterswijk)

. De Commissaris van de Koningin woont de heropening bij van reünie- en congrescentrum Kumpulan, Bronbeek. Het centrum wordt geopend door Staatssecretaris Van der Knaap. Daarnaast wordt het nieuwe depot van museum Bronbeek geopend. (10.00 - 12.00 uur; Kumpulan Bronbeek, Velperweg 147 in Arnhem) Zaterdag 8 april 2006

. Gedeputeerde René van Diessen opent de door de Kamer van Koophandel (KvK) georganiseerde Internationale Handelsdag 2006. De KvK wil op deze dag de ondernemer op weg helpen bij het internationaal zakendoen. Via verschillende workshops en op de informatiemarkt zal informatie verstrekt worden. (10.00 - 16.00 uur; Gelredome, Batavierenweg 25 in Arnhem)
. De Commissaris van de Koningin gaat naar de uitvoering van de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach. De Matthäus Passion wordt uitgevoerd door Toonkunst Arnhem. (Aanvang 19.00 uur; Musis Sacrum, Velperbuitensingel 25 in Arnhem)

Zondag 9 april 2006

. De Commissaris van de Koningin schuift op uitnodiging van de burgemeester van Apeldoorn aan bij een charity diner. De opbrengst gaat naar Stichting Vrienden van Hospice. (Aanvang 17.00 uur; Paleis het Loo, Koninklijk Park 1 in Apeldoorn)

Maandag 10 april 2006

. Gedeputeerde Nico Jan Wijsman gaat naar de uitvoering van de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach. De Matthäus Passion wordt uitgevoerd door het Bachkoor Holland, het Haags Matrozenkoor en het Concertgebouw Kamerorkest. (Aanvang 19.30 uur; Martinikerk in Doesburg)
. Gedeputeerde Theo Peters verricht de officiële openingshandeling van het Liduïnaterrein (centrumplan Bemmel). Daarnaast reikt de gedeputeerde het prijzengeld uit van E 5.000,-. Het centrumplan is winnaar van de Gelderse prijs voor de Ruimtelijke Kwaliteit. (15.30 - 17.30 uur; Het pleintje aan de Beeringen in Bemmel)

Dinsdag 11 april 2006

. Informele persontmoeting.
(14.00 - 15.00 uur; Huis der Provincie/GS-kamer, Markt 11 in Arnhem)

. De Commissaris van de Koningin ontvangt de Marshal van Lubelskie (het gekozen politieke hoofd van het dagelijks bestuur in de regio Lublin/Polen). De Marshal, de heer E. Wojtas, brengt op 11 en 12 april samen met zijn kabinetschef en de directeur Europese Programma's een werkbezoek aan Gelderland. (16.00 uur - 16.30 uur; Huis der Provincie, Markt 11 in Arnhem)
. De Commissaris van de Koningin brengt samen met de Poolse delegatie een bezoek aan het Airborne Museum. Aansluitend leggen zij bloemen bij de graven van de Poolse soldaten die in 1944 bij Operation Market Garden zijn omgekomen. (17.00 - 19.00 uur; Airborne Museum, Utrechtseweg 232 in Oosterbeek)

Woensdag 12 april 2006

. Vergadering Provinciale Staten. Voor de agendapunten verwijzen wij u naar www.gelderland.nl (Aanvang 10.00 uur; Huis der provincie, Markt 11 in Arnhem)


. Gedeputeerde Hans Esmeijer overlegt samen met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Justitie, Staatssecretaris Ross en minister Donner over Jeugdzorg. Een van de agendapunten zijn de wachtlijsten. (12.00 - 13.30 uur; Ministerie van VWS in Den Haag)


. Gedeputeerde René van Diessen overlegt samen met de Marshal, Edward Wojtas, zijn kabinetschef en de directeur Europese programma's over de toekomstige samenwerking Gelderland-Lubelskie. (16.00 - 17.00 uur; Huis der Provincie, Markt 11 in Arnhem)


. Gedeputeerde Hans Esmeijer is aanwezig bij het cultuurdebat 'State of Art: beeldende kunst en vormgeving in Gelderland'. Hier worden de voorlopige resultaten van het onderzoek 'State of the Art', dat in opdracht van de provincie Gelderland is uitgevoerd, besproken. Het debat maakt deel uit van een reeks kunst- en cultuurdebatten. Hiermee wil Gelderland de publieke discussie over kunst en cultuur stimuleren en meer mensen betrekken bij actuele ontwikkelingen.

(Aanvang 20.00 uur; Posttheater, Rosendaalsestraat 27 in Arnhem)

In verband met actuele ontwikkelingen kunnen op het laatste moment wijzigingen ontstaan. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Persdesk van de provincie Gelderland: (026) 359 90 00.