Gemeente Loppersum

Gemeentelijke mededelingen 3 april 2006

MEDEDELINGEN GEMEENTE LOPPERSUM
GEPLAATST OMMELANDER COURANT 3 APRIL 2006

In de gemeentelijke advertentie komen de volgende onderwerpen deze week aan de orde. U kunt rechtstreeks naar het onderwerp toe door het aan te klikken. Ook kunt u de gehele tekst achter elkaar doorlopen met 'scrollen'.


* Commissievergadering 10 april vervalt
* Schade door aardbeving


* Beleid vreugdevuren vastgesteld
* Verleende vergunningen
* Aanvragen voor vergunning


----------

COMMISSIEVERGADERING 10 APRIL VERVALT

De vergadering van de raadscommissie van 10 april 2006 vervalt wegens het ontbreken van voldoende agendapunten.


----------

SCHADE DOOR AARDGASWINNING

Bij gaswinning bestaat er een kans op een lichte aardbeving (tot 3,9 op de schaal van Richter). Bij zo'n aardbeving kan schade ontstaan. Pleisterwerk kan beschadigen, er kunnen scheuren in muren ontstaan of bestaande scheuren kunnen groter worden. Deze schade kan meestal op eenvoudige wijze weer worden hersteld.

Schaderegeling
De NAM heeft een schaderegeling voor schade die is ontstaan door aardbevingen veroorzaakt door gaswinning. Wanneer u denkt dat u schade heeft ondervonden door gaswinning, dan moet u dat melden bij de NAM binnen drie maanden na ontdekken van de schade.

Meldingen
Melding van schade aan de NAM kunt u doen door een brief te sturen naar:
* NAM BV, Afdeling Grondzaken,

* Postbus 28000, 9400 HH Assen.

Acties NAM
De NAM stuurt een externe deskundige om de schade te onderzoeken. De kosten hiervan komen voor rekening van de NAM. Als de deskundige het aannemelijk acht dat de schade is ontstaan tijdens een beving, veroorzaakt door gaswinning, dan wordt de schade vergoed. Per geval wordt bekeken wat de kosten van reparatie zijn.

Niet eens met besluit
Als u het niet eens bent met het oordeel van de deskundige kunt u de Technische Commissie Bodembeweging (Tcbb) inschakelen. Dit moet u binnen 1 maand na afwijzing of uitspraak doen. U kunt dan een brief sturen naar

* Technische commissie bodembeweging,

* Postbus 8, 2270 AA Voorburg.

De Tcbb kan dan besluiten om een nieuw onderzoek te starten.


----------

BELEID VREUGDEVURENBELEID VASTGESTELD

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Loppersum maakt bekend dat bij raadsbesluit van 27 maart 2006:
* Het vreugdevurenbeleid van de gemeente Loppersum

is vastgesteld.

Het doel van het vreugdevurenbeleid is het voeren van een duidelijk en beheersbaar beleid ten aanzien van vreugdevuren binnen de gemeente Loppersum. Het houden van een vreugdevuur binnen de gemeente Loppersum is, zonder de daarvoor benodigde ontheffing, verboden. Alleen de vreugdevuren binnen de gemeente Loppersum waarvoor een ontheffing is verleend en waar volgens de voorschriften een vreugdevuur wordt gehouden, zijn legaal.

Ontheffing
Een ontheffing voor het houden van een vreugdevuur kan alleen worden verleend indien de aanvraag betrekking heeft op een vreugdevuur dat gehouden wordt in het kader van:
1. De kinderspeelweken

2. De vreugdevuren met Pasen

3. De vreugdevuren tijdens de jaarwisseling

Ontheffing aanvragen
Degene die een vreugdevuur wil organiseren kan hiervoor het formulier "Verzoek tot ontheffing voor het verbranden van afvalstoffen in verband met het houden van een vreugdevuur" aanvragen bij de gemeente. Het formulier is ook af te halen bij
* de balie van de Backoffice, afdeling VTH (Concordiaplein 4 te Middelstum)
* en bij de balie van het Klanten Contact Centrum (Stationslaan 1 in Loppersum).

Tevens ligt op beide locaties het vreugdevurenbeleid van de gemeente Loppersum vanaf 4 april 2006 gedurende zes weken ter inzage, tijdens openingstijden (op werkdagen) van 9.00 tot 12.00 uur.

Iedereen kan hiervan op verzoek een afschrift verkrijgen tegen betaling van de daarvoor verschuldigde leges.

VERLEENDE VERGUNNINGEN

Burgemeester en wethouders hebben de navolgende besluiten genomen, waarop de Algemene Wet Bestuursrecht (AWB) van toepassing is.

Lichte bouwvergunningen

* T. van der Laan voor het vergroten van een woonhuis met tuinkamer op het perceel De Bosrand 13 te Middelstum, verzonden 24 maart 2006;
* H. van Burgel voor het plaatsen van een lichtreclame op het perceel Wijmersweg 19 te Loppersum, verzonden 23 maart 2006.

Iedere rechtstreeks belanghebbende kan tegen een of meer van genoemde besluiten binnen 6 weken na de dag van verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Loppersum, Postbus 25, 9919 ZG Loppersum. De verzenddatum treft u achter de beschikkingen aan. Voor nadere informatie over het besluit en over de wijze van indiening van een bezwaarschrift kunt u contact opnemen met de afdeling VTH.


----------

AANVRAGEN VOOR VERGUNNING

Burgemeester en wethouders hebben een aanvraag om een lichte bouwvergunning ontvangen van:
* You Hao voor het plaatsen van lichtreclame op het perceel Florastraat 30 te Middelstum.

Burgemeester en wethouders hebben een aanvraag om een reguliere bouwvergunning ontvangen van:
* D.J. Reurink voor het vergroten van de rundveestal op het perceel Garsthuizerweg 4 te Zeerijp.

Burgemeester en wethouders hebben een aanvraag om een sloopvergunning ontvangen van:
* Woningstichting Wierden en Borgen voor het verwijderen van asbesthoudende riolering uit de woningen Badweg 41 t/m 59 te Loppersum.

Burgemeester en wethouders hebben aanvragen om een kapvergunning ontvangen van:
* Landschapsbeheer Groningen voor het kappen van 3 grauwe abeel, kotwilgen, 3 esdoorns en 1 kweepeer op het perceel Kerkeweg 41 te Wirdum;
* J.C. Mulders voor het kappen van 2 esdoorns op het perceel Hoofdstraat 4 te 't Zandt;
* W. Visscher voor het kappen van 5 naaldbomen en 2 essen op het perceel Colpende 8 te Middelstum;
* H.W. Meirink voor het kappen van 2 kastanjes op het perceel Kerkeweg 23 te Wirdum.

Burgemeester en wethouders hebben aanvragen voor een evenementenvergunning ontvangen van:
* De Noordelijke Wielervereniging Groningen voor de organisatie van wielerrondes in de gemeente Loppersum:
* - op vrijdag 28 april 2006 worden eerst twee tijdritten gehouden (10.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur). De route loopt vanaf de NAM locatie aan de Westeremderweg in Loppersum via Garsthuizen naar Huizinge;
* - op vrijdag 28 april 2006 worden twee criteriums gereden rondom Leermens (start om 17.30 en 18.45 uur). Start en finish zijn in Leermens. De route loopt vanaf de Wierdeweg, Schansweg, Kinkhornsterweg, Tolweg en de Leermensterweg;
* - op zaterdag 29 april worden drie omlopen gereden, tussen Leermens, Eenum en Zeerijp, waarbij de start en finish in Leermens zijn. (start om 10.00 uur, 14.30 uur en 17.00 uur). De route is via de Wierdeweg, Dieftilweg, Oosterwijtwerderweg, Bosweg, Eenumerweg, Tolweg en de Leermensterweg;
* Stichting Kronkels door Fivelingo voor het organiseren van een culturele dag in Garrelsweer op Hemelvaartsdag 25 mei 2006 van 14.00 uur tot 21.00 uur. Hierbij worden een aantal podia geplaatst in, op en nabij de zuidzijde van het Damsterdiep. De weg/toegangswegen aan de noord- en zuidkant van het Damsterdiep, worden hierbij afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer.

Tegen deze aanvragen kan pas bezwaar worden gemaakt als de benodigde vergunningen of ontheffingen zijn verleend en gepubliceerd. Wel kunt u bij de afdeling Backoffice/VTH in Middelstum informatie vragen en opmerkingen maken over deze aanvragen.

Einde Gemeentelijke mededelingen 3 april 2006