Verzamelberichten zondag

's-Hertogenbosch, 03-04-2006

Auto-inbreker/heler na achtervolging aangehouden

s-Hertogenbosch De politie heeft zondagochtend een 17-jarige Bosschenaar aangehouden die verdacht wordt van heling, dan wel auto-inbraak.

Verdachte situatie

De politie zag de Bosschenaar omstreeks 08.00 uur op de Buurschappenlaan fietsen met op autoradios gelijkende voorwerpen in zijn fietsmand. Dit vonden de agenten verdacht, in het bijzonder omdat er die ochtend meerdere auto-inbraken in de buurt gepleegd waren, waarvan vier op de Bingerden.

Achtervolging

Toen de agenten de jongen sommeerden te stoppen, vluchtte hij weg in de richting van de Hofstedenlaan en verloor onder andere een autoradio. De politie zette direct de achtervolging in. Ze verloor de jongen uit het oog op de Burchtenlaan. Een speurhond pikte de geur weer op en vond een zaklamp. Ook zijn fiets werd aangetroffen, maar van de jongen zelf was op dat moment geen spoor. Een buurtbewoner zag hem even later uit zijn container komen, waarna hij wegrende in de richting van het park.

Aanhouding

Uiteindelijk kon de politie hem op de Maaspoortweg/Hambakenweg aanhouden, waar hij zich onder wat takken had verscholen.

De politie onderzoekt de zaak en de jongen is in verzekering gesteld.

Man en vrouw gewond bij verkeersongeval op De Vutter

s-Hertogenbosch Een 55-jarige man en 21-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch raakten zaterdagmiddag gewond bij een verkeersongeval op De Vutter.

De man reed over De Vutter en wilde linksaf slaan naar De Boeg. Hij zag de tegemoetkomende vrouw op De Vutter over het hoofd en botste tegen haar auto. De vrouw klaagde over pijn in haar linkerarm. In het ziekenhuis bleek deze zwaar gekneusd. De man had pijn op zijn borst, vermoedelijk door de druk van de gordel omdat de airbag niet was uitgeklapt.

Dronken fietser aangehouden na ongeval

s-Hertogenbosch De politie heeft zondagmiddag een 35-jarige man uit Sint Michielsgestel aangehouden, nadat hij een ongeval veroorzaakt had. Hij bleek onder invloed van alcohol.

De man fietste op de Rijnstraat en sloeg op de kruising met de Sumatrastraat ineens linksaf. Hij verleende geen voorrang aan een tegemoetkomende taxichauffeur uit s-Hertogenbosch. De 28-jarige chauffeur kon een aanrijding niet meer voorkomen en reed met zijn taxi tegen de fietser aan. Niemand raakte gewond.

De fietser bleek onder invloed van alcohol te verkeren en is aangehouden.

Graffitispuiters aangehouden

Rosmalen De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee jongens uit Rosmalen van 17 en 18 jaar en één 16-jarige Bosschenaar aangehouden voor het spuiten van graffiti.

Een agent zag de jongens op de Rodenborchweg een schaftkeet en een container bespuiten. Tegen de jongens is proces-verbaal opgemaakt. De 16-jarige Bosschenaar is aangemeld voor strafafdoening via Buro HALT.

Jongen aangehouden voor vernieling van autos

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarige inwoner van Sint Michielsgestel aangehouden voor vernieling van autos.

Surveillerende agenten zagen de jongen fietsen op de Pettelaarseweg, waar hij tegen de spiegel van een geparkeerde auto aan trapte. De jongen werd aangehouden en bekende de agenten meerdere autospiegels vernield te hebben. In totaal bleek het om vijf autos te gaan, waarvan twee spiegels beschadigd raakten.

De jongen heeft verklaard de schade te zullen vergoeden.

Inbreker aangehouden

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige Bosschenaar aangehouden, die verdacht wordt van inbraak in een school aan de Pieter Langendijksingel. Daar heeft hij computerapparatuur weggenomen.

De politie kreeg omstreeks 02.45 uur de melding dat er was ingebroken en betrapte de Bosschenaar met nog twee personen in een brandgang achter de school. Zij waren in het bezit van computers die van de diefstal afkomstig bleken.

Toen de verdachten de politie zagen, gingen ze ervandoor en lieten de computers achter. De Bosschenaar werd na een korte achtervolging aangehouden. De andere twee wisten te ontkomen. Naar hen is de politie nog op zoek.

De politie onderzoekt de zaak en de Bosschenaar is in verzekering gesteld.

Politie plukt dronken man van de straat

Schijndel De politie heeft zaterdagmiddag een 36-jarige stomdronken man van de Sweelinckstraat geplukt. De man is zonder vaste woon- of verblijfplaats en ter ontnuchtering ingesloten in het politiebureau.

Een voorbijganger zag de dronken man midden op straat staan, zwaaiend met zijn armen zonder op het verkeer te letten, en belde de politie. De man kon niet zeggen wie hij was.

De politie heeft hem vervolgens meegenomen naar het politiebureau en ingesloten.

De man krijgt een proces-verbaal voor openbare dronkenschap.

Man (18) overlijdt bij verkeersongeval in Schijndel

Schijndel Een 18-jarige man uit Berlicum is zaterdag omstreeks 23.40 uur om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de Houterdsedijk in Schijndel. De man reed met een 21-jarige plaatsgenoot mee van Schijndel naar Berlicum.

De 21-jarige chauffeur kwam in een bocht met zijn wielen in de berm en verloor de macht over het stuur. Hij botste vervolgens tegen een boom. De 18-jarige inzittende overleed ter plaatse. De 21-jarige chauffeur raakte lichtgewond. Hij is aangehouden door de politie, die onderzoekt of hij te hard gereden heeft.

Dronken man verlaat plaats ongeval

Veghel De politie heeft zaterdagavond een 29-jarige inwoner van Erp aangehouden die op de Erpseweg in Veghel zijn auto de sloot inreed, waarna hij ervandoor ging. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren.

Getuigen zagen de auto omstreeks 20.50 uur met hoge snelheid over de Erpseweg rijden in de richting van Veghel. In een bocht verloor de chauffeur de macht over het stuur en kwam met zijn auto in de sloot terecht. Vervolgens verliet hij de plaats van het ongeval. Onderzoek wees uit dat hij teveel alcohol gedronken had.

De politie achterhaalde via een achtergebleven telefoon de identiteit van de man en belde zijn huisbaas. Omstreeks 22.50 uur meldde de verdachte zich op het politiebureau in Uden, waar hij werd aangehouden en ingesloten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Man gooit uit stoerdoenerij steen naar touringcar

Odiliapeel De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 20-jarige inwoner van Odiliapeel aangehouden voor vernieling van een touringcar.

De man stond met vrienden op de Oudedijk en wilde stoer doen. Toen de touringcar hen passeerde, gooide de man een steen tegen de voorruit, waardoor deze beschadigde.

Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Dronken man raakt lichtgewond bij eenzijdig verkeersongeval

Erp De politie heeft zaterdagmiddag een 50-jarige inwoner van Bakel aangehouden die, onder invloed van alcohol, betrokken was bij een eenzijdig verkeersongeval. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

De man reed omstreeks 15.35 uur over de Gemertsedijk van Gemert naar Erp toen hij tegen een brugleuning botste en vervolgens achterwaarts in een droge sloot terecht kwam. De man raakte lichtgewond aan het hoofd. Onderzoek wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde.

De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen de man en zijn rijbewijs ingevorderd.

Man (29) aangehouden voor zware mishandeling

Heesch De politie heeft zaterdagmiddag een 29-jarige man uit Heesch aangehouden voor zware mishandeling van een 74-jarige plaatsgenoot.

Het slachtoffer was zijn hond aan het uitlaten toen de verdachte hem op de Schoonstraat aanviel. Het slachtoffer werd geschopt en geslagen en moest in het ziekenhuis behandeld worden voor zijn verwondingen.

De politie kende de verdachte en heeft hem telefonisch gesommeerd aan het politiebureau in Oss te verschijnen, waar hij zich omstreeks 16.00 uur meldde en werd aangehouden.

De verdachte is in verzekering gesteld.

Ossenaren aangehouden voor aantasting openbare orde

Oss De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee Ossenaren van 31 jaar en een 27-jarige plaatsgenoot op de Eikenboomgaard aangehouden voor aantasting van de openbare orde. De politie zette onder andere twee diensthonden in om escalatie te voorkomen.

Op de vuist

De situatie dreigde op de Eikenboomgaard uit de hand te lopen toen de 27-jarige dronken Ossenaar op de vuist wilde gaan met een portier, die hem niet binnen wilde laten. De politie vorderde de Ossenaar te vertrekken, maar dat weigerde hij. Ook kon hij zich niet identificeren en werd aangehouden. Vervolgens bemoeiden omstanders zich met de aanhouding.

Belediging en bedreiging van agenten

Eén van de 31-jarige Ossenaren werd even later aangehouden voor belediging van een ambtenaar in functie, de ander bedreigde een agent met de dood.

Hond bijt man

Een 36-jarige Ossenaar liep een oppervlakkige hondenbeet op in zijn arm. Dit gebeurde toen de hond agenten afschermde tijdens één van de aanhoudingen, waar de man zich mee wilde bemoeien. De politie had de man al verschillende malen gewaarschuwd om niet in de buurt van de diensthond te komen en gevorderd te vertrekken.

Verhaal halen

De politie heeft later die nacht nog twee Ossenaren van 31 jaar aangehouden voor baldadigheid. De mannen maakten kabaal aan de achterzijde van het politiebureau in Oss en schopten meerdere malen tegen de poort. Ze kwamen verhaal halen omdat een bekende van hen eerder op de avond was aangehouden op de Eikenboomgaard.

Tegen de Ossenaren is proces-verbaal opgemaakt.

Zes jongeren aangehouden voor vernieling

Oss De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag zes jongeren aangehouden voor vernieling van een bushokje.

Een oplettende buurtbewoner zag het zestal een bushokje vernielen op het parkeerterrein bij het zwembad en belde de politie. Agenten zagen de jongeren even later lopen op de Ruwaardstraat, waar ze zijn aangehouden.

De jongeren, 15 en 16 jaar oud komen allen uit Oss. De politie heeft de ouders in kennis gesteld en melding gemaakt bij Buro HALT voor strafafdoening middels een taakstraf.

Jongen (14) vernielt lantaarnpaal

Grave De politie heeft zaterdagavond een 14-jarige jongen uit Grave aangehouden voor het vernielen van een lantaarnpaal.

De jongen maakte deel uit van een groepje, dat op het basketbalveldje aan de De Quaylaan met stenen naar een lantaarnpaal gooiden. Hierdoor sneuvelde de lampenkap. Een buurtbewoner zag dit en belde de politie. Die onderzoekt de zaak. De andere jongeren zullen nog gehoord worden.

De 14-jarige jongen komt in aanmerking voor een taakstraf bij Buro HALT. Hij heeft aangegeven de schade te willen vergoeden.

Man (23) zwaargewond na frontale aanrijding in Grave

Grave Een 23-jarige man uit Hellevoetsluis is zaterdagavond zwaargewond geraakt bij een frontale aanrijding in Grave.

De man reed op de Arnoud van Gelderweg toen hij in een bocht naar rechts op de verkeerde weghelft terecht kwam en een frontale aanrijding veroorzaakte. De man raakte zwaargewond en zat bekneld. De brandweer moest hem bevrijden waarna hij in kritieke toestand naar het Radboudziekenhuis vervoerd is.

De bijrijder, een 25-jarige man uit Nijmegen raakte gewond aan het sleutelbeen en werd naar het Canisiusziekenhuis vervoerd.

De tegenligger, een 29-jarige man uit Afferden raakte lichtgewond aan zijn schouder.

Man aangehouden voor bedreiging

Boxmeer De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 32-jarige man uit Grave aangehouden voor bedreiging en openbare dronkenschap.

De man was eerder op de avond op de Steenstraat uit een kroeg gezet omdat hij het personeel en de klanten had bedreigd. De uitbater deed aangifte van de bedreiging. De man bleek onder invloed van alcohol. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.