P E R S B E R I C H T


Amersfoort, 3 april 2006


Nederland is veiliger dan velen denken


Nederland is een veilig land, maar veel Nederlanders voelen zich desondanks ónveilig. Dat is de belangrijkste conclusie uit een rondetafelgesprek over het thema veiligheid dat internationaal advies- en ingenieursbureau DHV hield met enkele prominente Nederlanders.

Op de keeper beschouwd zit het met de veiligheid in Nederland wel snor. Rotterdam is de veiligste haven ter wereld en het beschermingsniveau tegen wateroverlast is nooit eerder zo hoog geweest. De aandacht voor terrorisme in de politiek en de media leidt echter tot onrust in de samenleving, terwijl de aandacht voor een probleem als luchtvervuiling minder hoog op de agenda staat. Zowel overheid als media schieten tekort in het stellen van de juiste prioriteiten, meenden de gespreksdeelnemers.
Aan het gesprek namen deel Hans Smits, president-directeur van het Havenbedrijf Rotterdam, Mirjam de Rijk, directeur van de stichting Natuur en Milieu, Monique de Vries, dijkgraaf van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Joost Schrijnen, directeur ruimte en mobiliteit bij de provincie Zuid-Holland en Bertrand van Ee, lid van de Raad van Bestuur van DHV. Het gesprek stond onder leiding van tv- en radiojournaliste Inge Diepman.

Met het rondetafelgesprek levert DHV een bijdrage aan het maatschappelijke debat over veiligheid. De weerslag van het rondetafelgesprek is vervat in de publicatie 'Over veiligheid gesproken'. DHV houdt regelmatig rondetafelgesprekken over maatschappelijk relevante thema's waarbij de adviseurs van DHV betrokken zijn.

+ + + + +