Time : 09:27:57
Date : 03 April 2006
Sender Name: Delhaize Group

Alle Delhaize-supermarkten open om 8u30

In de strategie van Delhaize staat de klant centraal. De service aan de klant wordt dan ook hoog in het vaandel gedragen. Openingsuren zijn een belangrijk onderdeel van deze klantenservice. Vanaf maandag 3 april openen alle supermarkten van Delhaize dan ook hun deuren om 8u30. Bovendien hebben ook de andere uithangborden van Delhaize ruime openingsuren.

Betere toegankelijkheid van de winkels

Delhaize vindt het belangrijk dat iedereen gemakkelijk toegang heeft tot een Delhaize-winkel. Daarom streeft Delhaize er niet alleen naar om over een dicht netwerk van winkels te beschikken over het hele land, maar hebben de winkels ook ruime openingsuren.

Door de openingsuren van de Delhaize-supermarkten te verruimen, willen we de toegankelijkheid verhogen. Klanten die 's ochtends hun inkopen willen doen, kunnen al vanaf 8u30 in onze winkels terecht.

Van 41 naar 128 Delhaize-supermarkten met vroegere openingsuren

Tot op heden openden reeds een 40-tal Delhaize-supermarkten hun deuren om 8u30. Nu komen daar alle overige supermarkten bij die voorheen pas om 9u00 open gingen. Hierdoor hebben alle 128 supermarkten in België vanaf 3 april dezelfde openingsuren: van maandag tot zaterdag van 8u30 tot 20u en op vrijdag van 8u30 tot 21u. De klanten zullen hierover geïnformeerd worden via een affiche-campagne in de winkels.

Ook de andere uithangborden van Delhaize bieden de klanten ruime openingsuren

De Delhaize City's zijn een formule die nog meer mikt op convenience en toegankelijkheid en zijn gericht op een stedelijk publiek. Deze winkels zijn dagelijks geopend van 8u tot 20u, behalve op zondag. Delhaize City is een formule van stadswinkels voor klanten die op zoek zijn naar snelheid, versheid en aankoopgemak. Momenteel zijn er 17 Delhaize City-winkels in België, voornamelijk in Brussel.

Het huidig netwerk van Delhaize-winkels, waaronder de uithangborden AD Delhaize, Proxy Delhaize en Shop'n Go, beantwoordt bovendien aan de bestaande behoeften van klanten die graag hun voedingsaankopen op zondag doen.

Over Delhaize België

Eind 2005 bestond het netwerk van Delhaize België uit 808 winkels, waarvan 777 in België, 29 in het Groothertogdom Luxemburg en 2 in Nordrhein-Westfalen (Duitsland). Met haar verschillende winkelformaten (Delhaize supermarkten, AD Delhaize, Delhaize City, Proxy Delhaize, Shop'n Go, Di, Tom&Co) realiseerde Delhaize België in 2005 een omzetcijfer van 4 miljard euro. Delhaize heeft in 2005 een marktaandeel in België van 26%*. De onderneming telt 16.000 medewerkers.
Delhaize België maakt deel uit van Delhaize Groep die actief is in acht landen op drie continenten. Eind 2005 bestond het verkoopnetwerk van Delhaize Groep uit 2.636 winkels. De groep stelde in 2004 138.000 mensen te werk.

* Bron: AC Nielsen

Persinformatie

Katrien VerbekeIngrid Nelis
Communication SpecialistCommunication Specialist
Tel. 02/412 82 39Tel. 02/412 83 16
Kverbeke@delhaize.be Inelis@delhaize.be

URL: (None)
Picture: (None)
Attachments: (None)

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR