Europese bijdrage voor "de rode jasjes"

Het college van Gedeputeerde Staten van Flevoland heeft besloten een Europese bijdrage uit het Europees Sociaal Fonds beschikbaar te stellen aan de gemeente Lelystad voor de uitvoering van het "VOS-Project 2006-2007". Het gaat om een bijdrage van maximaal 335.854 euro. Het project kost in totaal 746.344 euro.

Het VOS ("Veilig Op Straat") is een samenwerkingsverband van de gemeente Dronten, de gemeente Lelystad, de Regiopolitie Flevoland en het reïntegratiebedrijf Concern voor Werk (CvW) te Emmeloord. In het project, ook bekend als `de rode jasjes', wordt met een groep jongeren een veiligheidsteam gevormd. Dit team wordt intensief begeleid door de politie en CvW. De jongeren worden geworven uit een risicogroep. Ze zijn werkloos, vroegtijdig schoolverlater en soms in aanraking geweest met justitie. In het project wordt gewerkt aan de zelfstandigheid van de deelnemers en krijgen zij aanvullende scholing aangeboden. Doel van het project is dat de jongeren uitstromen naar regulier werk of een opleiding.

Sinds 2001 wordt het VOS project in zowel de gemeente Dronten als de gemeente Lelystad uitgevoerd. Het project is nog steeds succesvol en daarom wordt voor de periode 2006-2007 opnieuw een projectaanvraag ingediend.

Het project heeft een looptijd van 1 januari 2006 tot 1 januari 2008.