Leader+ bijdrage voor `The Saloon' in Bant

Het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland heeft een Leader+ bijdrage toegekend aan `The Saloon' in Bant. Dit project ontvangt een bijdrage van 61.500 euro. Het project kost in totaal 205.000 euro.

Het project betreft de realisatie van bar-dancing `The Saloon', voor de jonge en oudere jeugd van Bant en de omliggende dorpen in de Noordoostpolder. De jeugd van 12-16 jaar heeft het gebouw op vrijdagmiddag ter beschikking, de oudere jeugd kan er op vrijdag- en zaterdagavond terecht. Tevens wordt er voor vrouwen iedere donderdagavond een café gerealiseerd. Op zondagmiddag kan iedereen, van jong tot oud, er terecht. Ook de seniorenvereniging kan het pand gebruiken om er te poolbiljarten, darten of er een videofilm te kijken.

Aanleiding voor het project was het vrijkomen van het voormalige Groene Kruis gebouw in Bant. In de zomer van 2004 is een werkgroep opgericht om na te denken over een nieuwe functie van het gebouw. Inmiddels is een vereniging opgericht voor de organisatie van activiteiten van en voor jongeren, vrouwen en anderen. Het project heeft een looptijd van 16 juli 2004 tot en met 31 december 2006.

The Saloon wordt zaterdag 1 april feestelijk geopend.