Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 3 april 2006


---

Persbericht

Heideplaggen op parkeerplaats Bezoekerscentrum Ruinen

Vanaf maandag 3 april 2006 zal er gestart worden met het leggen van heideplaggen op een gedeelte van de parkeerplaats bij het Bezoekerscentrum Dwingelerveld. De nieuwe aanblik van de parkeerplaats zal daardoor beter bij de uitstraling van het natuurgebied Dwingelderveld passen. Als grootste natte heideveld van NW-Europa zijn diverse heidesoorten kenmerken voor dit gebied.

De heideplaggen, in leeftijd wat oudere hei, worden gestoken uit het nationaal park Dwingelderveld. Door deze plaggen uit het Dwingelderveld te halen zal er op die plaatsen weer de mogelijkheid ontstaan dat de heide zich daar zal verjongen en blijft daarmee beter in stand. Op de parkeerplaats nemen de natuurwaarden toe door het toevoegen van heide en wordt het gebied aangenamer om er te verblijven.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van Recreatieschap Drenthe, met financiële bijdragen van het Europees Oriëntatie- en Garantiefonds voor de Landbouw, het Nationaal Park Dwingelderveld, Natuurmonumenten en de gemeenten Westerveld en De Wolden.

//////////////////////////////////