Ingezonden persbericht


Doetinchem, 3 april 2006

De CleanPort mailview van maart 2006 is nu beschikbaar.

De mailview van maart 2006 toont een opmerkelijk beeld, het al bijna 3 jaar oude virus W32.Sobig.F voert de hitlijst aan met een filterpercentage van maar liefst 46%. Dit betekent dat van alle virussen die CleanPort voor haar klanten heeft gefilterd, 46% hiervan een W32.Sobig.F was.

Opmerkelijk is dat in februari van dit jaar de hitlijst werd aangevoerd door het al 2 jaar oude Netsky.P virus. Het lijkt er dan ook op dat de oudere virussen nog op veel systemen aanwezig zijn waar vandaan de virussen zich kunnen blijven verspreiden.

In maart zit het gemiddelde spam-percentage op 78%, dit percentage is in lijn met het gemiddelde aantal onderschepte spam-berichten van de laatste 3 maanden.

Een totaalweergave van de conclusies en bevindingen vindt u terug in de CleanPort Mailview.

U kunt de CleanPort Mailview gratis downloaden & bekijken via de volgende link; (pdf) http://www.cleanport.com/download.php?id=mailview_maart2006

Over CleanPort
CleanPort Managed E-mail Security verzorgt de beveiliging van het e-mailverkeer voor ruim 92.000 domeinen in de gezondheidszorg, de financiële sector, zakelijke dienstverlening en xSP's. CleanPort levert op internetniveau beveiliging tegen virussen en spam. Het systeem wordt 24/7 centraal beheerd en voortdurend bijgewerkt en geoptimaliseerd. CleanPort combineert verschillende commerciële beveiligingsproducten met de in eigen beheer ontwikkelde ProTAG-scanner. Deze geavanceerde oplossing herkent en isoleert verdachte mail. CleanPort levert klanten op regelmatige basis gedetailleerde rapportages en andere relevante gegevens over onderschepte virussen. Het hoofdkantoor van CleanPort is gevestigd in Doetinchem, met vestigingen in Engeland, Duitsland, Rusland en Israël. Voor meer informatie: http://www.cleanport.com

==

Ingezonden persbericht