Megaklus in één van Europa's grootste ziekenhuizen

EPE, 20060403 -- Het Mater Dei Hospital op het eiland Malta is met achthonderd bedden één van de grootste ziekenhuizen in Europa. Voor de complete telefooncentrale ondertekende de VRC Groep een onderhoudscontract voor 12 jaar, inclusief pro-actief beheer. Met recht een leeuwenopdracht. Vanaf heden wordt de telefooncentrale met 4.400 poorten door patiënten en personeel gefaseerd in bedrijf genomen. Het hypermoderne ziekenhuis wordt in 2008 officieel opgeleverd.


VRC Telecom Ltd. is Philipsagent (Philips Business Communications, PBC), voor Malta en Libië. Na een succesvolle implementatie heeft de Maltese 'Foundation for Medical Services' ook het onderhoud voor 12 jaar bij de VRC Groep ondergebracht. Waarom men voor hen gekozen heeft? Omdat de VRC Groep een complete oplossing aanbiedt. Ze kunnen het geheel onderhouden, inclusief een DECT-oplossing van meer dan 200 basisstations en meer dan 1.000 handsets. Tevens neemt het bedrijf uit het Gelderse Epe het onderhoud van alle gerelateerde randapparatuur voor haar rekening.
Wat is ontstaan? Een complete infrastructuur waar in de toekomst ongeveer tienduizend aansluitingen op kunnen draaien. De telecommunicatieoplossing is de modernste in haar soort. Het Mater Dei Hospital gaat gebruik maken van de service-portal van VRC, inclusief praktijkbeheer op basis van de HP OpenView-techniek. HP OpenView maakt het mogelijk om pro-actief beheer te verrichten.
En dat pakket wordt nog completer. Inmiddels zijn er zelfs onderhandelingen gaande om koppelingen aan te leggen naar glasverbindingen van andere ziekenhuizen.

Het is uniek dat een Nederlands bedrijf deze grote opdracht op Malta verzorgt. Het Eper bedrijf is druk geweest met de realisatie ervan. Pas bij de uiteindelijke oplevering van het ziekenhuis, die eind 2008 wordt verwacht, kan VRC dit immense project helemaal afronden qua implementatie en training. Vanaf heden gaat het onderhoudcontract in.
Het is voor de VRC Groep overigens niet de eerste opdracht op Malta. Eerder verzorgde het bedrijf op Malta voor enkele grote hotelketens de complete telecominstallaties.

Over de VRC Groep
De VRC Groep is een technische kennisbolwerk. De divisies van het bedrijf - VRC Telecom, VRC Q-mation, DTU powersystems en VRC Open-Voice Technologies - verzorgen tezamen communicatie in de breedste zin van het woord. De VRC Groep is lid van het landelijke initiatief Nederland BreedbandLand (NBL).

VRC Groep, Hammerstraat 18, 8161 PH Epe, Postbus 319, 8160 AH Epe. Telefoon: 0578-668668, fax: 0578-668669. Internet: www.vrcgroep.nl .
-----------------------------------------------------------

Geïnteresseerd in een interview of achtergrondreportage met de initiators? Bel of mail Dennis Dekker van Gelderland Vakbladen mediabureau, telefoon: 0578-629061. E-mail: dennis@gelderlandvakbladen.nl .

Wilt u nadere informatie over VRC, neem dan contact op met Ton van Rijn van de VRC Groep. Telefoon: 0578-668668. E-mail: tvr@vrctelecom.nl. Zie ook de website www.vrcgroep.nl.

-----------------------------------------------------------




Ingezonden persbericht