Datum: 3 april 2006

Communicatieprofessionals Essent Netwerk krijgen 'brainstormles'

In opdracht van Essent Netwerk heeft Bex*communicatie een workshop creativiteit verzorgd. In een vijf uur durende sessie leerden de communicatieprofessionals van Essent hoe je als groep snel en gemakkelijk een grote hoeveelheid ideeën kunt genereren. Ook maakten de deelnemers kennis met nieuwe brainstormtechnieken, die ze zelf in de praktijk kunnen toepassen. Uiteindelijke doel van de workshop was om de deelnemers te leren hoe ze zelf brainstormsessies kunnen organiseren.

Creativiteit heeft te maken met patroondoorbrekend denken. Maar hoe doorbreek je een patroon? In de praktijk blijkt dat vaak lastig. Om dit probleem te kunnen aanpakken, heeft Bex*communicatie een aantal technieken ontwikkeld, die de creativiteit van mensen prikkelen. Die technieken zijn erop gericht om bestaande woordverbindingen, associaties of denkbeelden te doorbreken, om daarna die verbindingen en associaties weer tot stand te brengen, maar dan op een andere manier. Hierbij gaat het om het verrassende, het onverwachte.

Om de creativiteit een extra impuls te geven, worden brainstormsessies vaak buiten de deur gehouden. Dit wordt gedaan om eventuele blokkades, die het eigen gebouw bij mensen kan oproepen, weg te nemen. Voor Essent Netwerk is om die reden uitgeweken naar het Centrum voor de Kunsten in Zwolle, een inspirerende omgeving. Maar wist u dat Bex*communicatie zelf ook beschikt over een ruimte die zeer geschikt is voor dit soort doeleinden?