IPass kondigt samenwerking aan met T-Mobile en T-Com

iPass breidt het iPass Global Broadband Roaming Network uit met meer dan 8.000 T-Mobile en T-Com hotspots

AMSTERDAM, 20060403 -- iPass Inc. (Nasdaq: IPAS) kondigt vandaag een partnerschap aan met T-Mobile International en T-Com, om T-Mobile's en T-Com's Europese Wi-Fi hotspot-netwerken in het iPass Global Broadband Roaming Network op te nemen. Op deze manier hebben meer dan 800.000 individuele iPass-gebruikers nu toegang op meer dan 8.000 nieuwe locaties in Duitsland, Nederland, Groot-Brittannië, Oostenrijk en Tsjechië.


De T-Mobile en T-Com HotSpot-netwerken bestaan uit duizenden bedrijfsvriendelijke locaties waar iPass-klanten snel en veilig verbinding zullen kunnen maken met hun bedrijfsnetwerk. De T-Mobile en T-com HotSpot-netwerken zullen in de nabije toekomst beschikbaar zijn voor iPass-klanten op grote luchthavens zoals Londen Heathrow, Frankfurt en Keulen, in grote hotelketens waaronder Accor en Macdonald, in congrescentra in Berlijn, Hannover, Rotterdam en Praag, en op locaties als Starbucks, McDonalds en de Texaco-servicestations.

"De laatste 18 maanden is de populariteit van Wi-Fi sterk gestegen. De gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en kwaliteit van onze HotSpot-dienst hebben een dusdanig niveau bereikt dat zakelijke klanten het netwerk willen gebruiken om verbinding te maken met hun bedrijfsnetwerken," zegt André Stark, EVP Business Marketing bij T-Mobile International. "iPass is een visionaire speler in de markt voor zakelijke connectiviteitsdiensten en één van onze vier belangrijkste strategische partners wereldwijd. Ons bestaand partnerschap met iPass in de Verenigde Staten is zeer succesvol gebleken en heeft vele klanten naar ons netwerk gebracht. We kijken ernaar uit dezelfde impact in Europa te ervaren," voegt hij toe.

Als onderdeel van het integratieproces, zullen de T-Mobile en T-Com Wi-Fi hotspots gecertificeerd worden aan de hand van het iPass Enterprise Ready Program om zeker te stellen dat ze klaar zijn voor gebruik door iPass-klanten. De locaties zullen getest worden om zowel de kwaliteit- en beschikbaarheidstandaarden, als de interoperabiliteit met beheer- en beveiligingstools - waaronder VPN, persoonlijke firewalls en anti-virus software - te verzekeren.

"Nu de markt voor draadloze toegang volwassen wordt, zoeken we mogelijkheden om ons netwerk uit te breiden, en nieuwe locaties en diensten toe te voegen. Op deze manier willen we het gebruikers nog makkelijker maken om verbinding te maken waar ze zich ook bevinden. We zien een grotere vraag naar zowel nieuwe types dienstverlening zoals beveiliging en mobiel systeembeheer, als nieuwe connectiviteitsmethodes," zegt René Hendrikse, managing director Noord-Europa van iPass. "Door samen te werken met een internationale provider zoals T-Mobile, voorzien we onze klanten nu van een robuust en betrouwbaar Wi-Fi hotspot-netwerk. Daarnaast verwachten we in de toekomst toegang te krijgen tot de nieuwe generatie connectiviteitstechnologie, zoals 3G. Deze technologie heeft de potentie om de manier waarop onze klanten werken ingrijpend te veranderen."

"In Nederland alleen, zorgt dit partnerschap voor bijna 700 extra hotspots in het iPass- netwerk. Dit betekent dat iPass dekking biedt in meer dan 150 hotels, waaronder de Accor- en Starwood-keten; in 400 bars en restaurants, inclusief 225 McDonalds; bij meer dan 20 BP service areas langs de snelweg; in 20 jachthavens en in 50 congrescentra. Op deze manier zorgen we voor een uitgebreide dekking op de locaties waar onze klanten verbinding willen maken," voegt René Hendrikse toe.

Voor een complete lijst van iPass draadloze toegangspunten, kunt u de iPass hotspot finder downloaden via www.ipass.com.

Over iPass Inc.
iPass levert betrouwbare connectiviteitsdiensten die bedrijven helpen de return-on-investment over werknemersmobiliteit te maximaliseren. Met flexibele iPass-connectiviteit, beveiliging en eindpuntbeheerdiensten, kunnen klanten hun eigen breedband remote access oplossingen voor mobiele medewerkers, filialen en thuiskantoren opbouwen en beheren. Het virtuele netwerk van iPass omspant 160 landen en omvat én de grootse Wi-Fi dekking ter wereld én de meest complete vaste breedbanddekking in Noord-Amerika. Meer informatie vindt u op www.ipass.com.

Over T-Mobile International
T-Mobile International is één van de wereldwijd leidende bedrijven in mobiele communicatie. T-Mobile is een strategic business unit van Deutsche Telekom en concentreert zich op de meest dynamische markten in Europa en de Verenigde Staten. Eind 2005 maakten bijna 87 miljoen klanten gebruik van de diensten van de bedrijven onder de Deutsche Telekom Group. Dit alles over een gemeenschappelijk technologieplatform gebaseerd op GSM, 's werelds meest succesvolle digitale draadloze standaard. Dit maakt T-Mobile de enige mobiele communicatieprovider met een naadloze transatlantische service. Meer informatie over T-Mobile vindt u op www.t-mobile.net.

Over T-Com
T-com voorziet haar klanten van breedband internettoegang en klantgeoriënteerde diensten via een uitstekende vaste netwerkinfrastructuur . In dit laatste financiële jaar, leverde T-Com een belangrijke bijdrage om de ontwikkelingen in de Duitse en Europese breedbandmarkt te versnellen. Over geheel 2005, verhoogde T-Com in Duitsland alleen al het aantal DSL-lijnen van 2.1 miljoen tot 7.9 miljoen in vergelijking met eind 2004 (inclusief wederverkoop - de marketing van upstream DSL-producten van T-Com door andere partijen). Met ongeveer 41,2 miljoen smalbandlijnen en 7.9 miljoen breedbandlijnen , is T-Com één van de grootste vaste netwerkproviders in Europa. T-Com richt zich op eindklanten en kleinzakelijke klanten, en is actief in Hongarije, Macedonië, Montenegro (via Magyar Telekom), Kroatië (T-Hrvatski Telekom) en Slovenië (Slovak Telekom). De breedbandexpansie wordt hoofdzakelijk ondersteund door services gebaseerd op WLAN-technologie (Wireless Local Area Network). Om er voor te zorgen dat WLAN- technologie gebruikt kan worden in publieke locaties zoals bars, restaurants, luchthavens of hotels, en niet enkel privé of op kantoor, werkt T-Com nauw samen met T-Mobile om hotspot-locaties te ontwikkelen.




iPass