Ingezonden persbericht


EURINPRO BREIDT LOGISTIEK CENTRUM UIT VOOR SILVANO CHIAPPAROLI LOGISTICA IN ANAGNI (ITALIË)

Anagni, 3 april 2006 - Eurinpro, ontwikkelaar en investeerder in logistiek vastgoed op maat, breidt de bouw van een logistiek centrum voor Silvano Chiapparoli Logistica SpA in Anagni, Italië uit tot 23.000 m2. Chiapparoli, een van de grootste Italiaanse logistieke dienstverleners op het gebied van farmaceutica en cosmetica, zal het magazijn huren van Eurinpro.

Vorig jaar begon Eurinpro aan de bouw van een eerste magazijn voor Chiapparoli van 12.000 m2. Vanwege een groeiende vraag naar Chiapparoli's diensten, besloot het bedrijf recentelijk een tweede eenheid toe te voegen. Eurinpro zal nu met een tweede gedeelte de totale oppervlakte van het project uitbreiden tot ca. 23.000 m2.

Chiapparoli zal het magazijn gebruiken voor de opslag van farmaceutische producten. Het voldoet daarom aan specifieke technische vereisten, zoals temperatuurcontrole (maximaal 25°C) en isolatie. In het gebouw is verder zo'n 1.000 m2 kantoorruimte. De oplevering is gepland in juli 2006.

"Eurinpro bood de beste oplossing wat betreft geografische ligging, flexibiliteit en prijs/kwaliteitverhouding. Nadat we intern besloten hadden om de oppervlakte van het Anagni-magazijn te verdubbelen, was de keuze snel gemaakt," aldus Silvano Chiapparoli, President van Silvano Chiapparoli Logistics SpA. "Eurinpro is de enige ontwikkelaar die ons een totaaloplossing op maat kon bieden voor onze klanten in de farmacie."

Strategische locatie
Om aan Chiapparoli's vereisten voor wat betreft oppervlakte te kunnen voldoen, kocht Eurinpro na uitgebreid onderzoek een 105.000 m2 groot perceel in Anagni. De site heeft een strategische ligging met uitstekende aansluitingen op de A1-snelweg tussen Rome en Napels, en daardoor snelle toegang tot Zuid- en Centraal-Italië. Anagni bevindt zich op veertig kilometer van Rome Ciampino Airport en op zeventig kilometer van de internationale luchthaven Rome Fiumicino.

De Anagni-site biedt nog ruimte voor een andere logistieke partij. Eurinpro verwacht dat nieuwe vastgoedontwikkelingen in logistiek steeds meer zullen plaatsvinden in Centraal- en Zuid-Italië.

Over Silvano Chiapparoli SpA
Chiapparoli is een toonaangevende Italiaanse logistieke dienstverlener gespecialiseerd in de handling en distributie van farmaceutische producten en cosmetica. In Italië heeft Chiapparoli vestigingen in Milaan, Lodi, Novara en Rome. Silvano Chiapparoli Logistica SpA is aanwezig in de belangrijkste Europese landen via een overeenkomst met Alloga, een Zwitserse multinational gespecialiseerd in de opslag van farmaceutica. Meer informatie over Silvano Chiapparoli Logistica SpA vindt u op www.chiapparoli.it

Over Eurinpro
Eurinpro ontwikkelt en investeert in logistieke vastgoedoplossingen op maat in Europa, Azië en Noord-Amerika. Eurinpro ontwikkelt geen standaardprojecten die het vervolgens te huur of te koop aanbiedt, maar ontwikkelt altijd op verzoek van een klant. Eigen adviseurs van Eurinpro beheren alle aspecten van de projectontwikkeling, van aankoop van de grond tot financiering en supervisie van onderaannemers. Eurinpro koopt de grond zelf aan, waardoor de klant geen financieel eigendomsrisico voor het project draagt.

Eurinpro is actief in België, Luxemburg, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Polen, Japan en de VS. Vanuit deze landen heeft Eurinpro de laatste vijf jaar distributiecentra ontwikkeld met een totale oppervlakte van 1,2 miljoen m² en een waarde van EUR 850 miljoen. Meer informatie over Eurinpro vindt u op www.eurinpro.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Eurinpro
Ruud Weijmans
Country Manager Nederland
Tel.: 040 235 33 16
E-mail: ruud.weijmans@eurinpro.com

Geert Vanhees
Marketing Director
Tel.: +32 226 340 69
E-mail: geert.vanhees@eurinpro.com

ZENO Group
Eva Rijser
Tel.: 020 30 10 989
E-mail: eva.rijser@zenogroup.com