Ingezonden persbericht


Effect 7: McKinstry belooft groei

In nummer 7 van Effect, het tweewekelijkse beleggingsblad van de VEB, dat vandaag verschijnt, komen de volgende onderwerpen aan bod:

McKinstry: tij gekeerd bij Wolters Kluwer
Een interview met de topvrouw van uitgever Wolters Kluwer, Nancy McKinstry, die uitlegt waarom een doelstelling van 1 procent autonome groei wel uitdagend is. "Het was heel ambitieus voor ons om van -1 procent autonome groei te komen tot 2 procent groei in 2005. En in 2007, als de meeste investeringen zijn gedaan, zal het 4 procent zijn, dat is gewoon veel in deze business." Over concurrentie van Google: "naar verwachting zullen we ook op middellange termijn geen last van Google hebben". McKinstry zegt ook na 2007 te blijven indien de strategie is uitgevoerd "Nee, ik ga niet weg, ik blijf." Op de vraag of Wolters Kluwer nu eindelijk de wind in de zeilen zou hebben, antwoordt McKinstry: "Ja, dat gevoel heb ik ook. In elk geval is er sprake van momentum"

Stop leegloop Amsterdamse beurs
De Amsterdamse beurs loopt langzaam maar zeker leeg. De VEB is van mening dat er actie moet worden ondernomen om deze leegloop te stuiten, en om te zorgen voor voldoende vervangende instroom van nieuwe beursfondsen. De beursgenoteerde fondsen zelf, Euronext en de overheid kunnen hun steentje bijdragen. Bovendien blijken fiscale maatregelen in het buitenland zeer effectief te zijn.

Topmanagement: basissalaris als presentiegeld
Nu de storm van jaarverslagen weer aanzwelt, laait ook de discussie over de topbeloningen weer op. Daar is alle reden voor. Onderzoek van Hewitt en de Rijksuniversiteit Groningen wijst uit dat de invoering van aandelenbeloning tot een forse stijging van de totale beloning heeft geleid. Bij ondernemingen die aandelenbeloning invoerden is de waarde van de lange termijn 'incentives' met 190 procent gestegen.

Verder in Effect:

* Filialisering à la Jacobs: column van Peter Paul de Vries over de bijdrage van Aad Jacobs aan het debat rond de activistische aandeelhouders en het contrast met diens eigen track record.
* Athlon: vrij mager bod: De Lage Landen biedt 30,25 euro, een bijdrage van Patrick Beijersbergen over de waarde van Athon.
* Inflatie is als roest: Een beoordeling van de ABN Amro Inflatie Plus Obligatie om koopkrachtverlies tegen te gaan.
* ING Technisch sterk: technische analyse door Royce Tostrams van Nederlandse financials als ING, Aegon en ABN Amro.
* Oliekoe: Een optieconstructie met aandelen Royal Dutch Shell.
* Effectenbeurzen in maalstroom: Een analyse door Jacques Potuijt van de op handen zijnde consolidatie van effectenbeurzen
* Kosten moeten redelijk zijn: Een juridische analyse van verborgen kosten bij een koopsompolis
* DPA-Flex: halsstarrig eigenwijs: VEB dagvaart DPA vanwege tekortschietende informatieverschaffing
* Versatel: trukendoos gesloten: De ondernemingskamer verbiedt voorlopig een fusie met Tele2

De volledige artikelen kunt u lezen in Effect nummer 7. Voor de pers zijn de artikelen op aanvraag via het secretariaat van de VEB (070-3130000) beschikbaar.

Vereniging van Effectenbezitters