Politie Midden- en West Brabant

Verzamelde berichten regio maandagavond 3 april

TILBURG, 3 april 2006

Veelpleger aangehouden bij winkeldiefstal in Tilburg

TILBURG: Een 40-jarige inwoner van s-Hertogenbosch is maandagmiddag rond 16.30 uur aangehouden voor winkeldiefstal. De man, die bij de politie bekend staat als veelpleger, wilde bij een winkel aan de Jan Heijnstraat een spijkerbroek meenemen zonder te betalen. Conform de richtlijnen met het OM is de veelpleger in verzekering gesteld.

Dakloze man bedreigt agenten

TILBURG: Een 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is maandagmiddag aangehouden op de Gasthuisring. De man, die onder invloed van alcohol was, zorgde kort na 17.30 uur op straat voor overlast. Agenten spraken hem daarop aan waarna de man hen beledigde en bedreigde. Ook dreigde hij de agenten te bespugen. De dakloze man werd vervolgens aangehouden waartegen hij zich behoorlijke verzette.

Snelheidsduivel aangehouden in Oud Gastel

OUD GASTEL: Een motoragent van het Verkeershandhavingsteam van de politie Midden- en West-Brabant heeft maandagmiddag rond 14.00 uur een 39-jarige automobilist uit Dinteloord aangehouden. De man reed met een snelheid van 146 km/u over de Dinteloordseweg te Oud Gastel, terwijl hij daar maximaal 80 km/uur mag rijden. Bovendien negeerde de man twee maal het op de weg geldende inhaalverbod. De Dinteloorder kon ter plaatse zijn rijbewijs inleveren. Justitie beslist of de man zijn rijbewijs terugkrijgt en welke boete er voor de overtredingen geldt.

Dronken automobilist (62)

HEERLE: Een 62-jarige inwoner van Heerle is maandagmiddag tegen 17.15 uur aangehouden op de Herelsestraat. De automobilist bleek onder invloed van alcohol. Doordat de gebruikelijke blaastest door onvoldoende ademvolume tot drie keer toe mislukte, bleek een bloedproef noodzakelijk. De uitslag daarvan is nog niet bekend. De man kreeg een rijverbod van vijf uur. Agenten constateerden bij het laten stoppen van de man dat hij naar alcohol rook. Na verhoor kon hij weer vertrekken.

Oosterhouter houdt ex-vriendin tegen haar wil vast

OOSTERHOUT: De politie heeft maandagmiddag een 30-jarige inwoner van Oosterhout aangehouden in een woning in de wijk Slotjes. Dat gebeurde rond 15.30 uur. De man wordt ervan verdacht zijn ex-vriendin en haar baby ruim een week lang tegen haar wil te hebben vastgehouden. De vrouw heeft verklaard dat haar ex-vriend haar telefoon heeft afgenomen en de deuren van de woning sloot als hij weg ging. Het stel is in die periode weliswaar enkele keren samen weg gegaan, maar toen zag de vrouw naar eigen zeggen geen kans te vluchten of hulp in te roepen. Maandag kon ze uiteindelijk via MSN contact zoeken met een familielid dat vervolgens de politie belde.

Auteur: Andre van den Hul