3 e persbericht van maandag 3 april 2006

Eindhoven, 03-04-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Man aangehouden na bedreigen receptioniste politiebureau

Een 45-jarige Eindhovenaar is maandagmiddag omstreeks 14.45 uur in het politiebureau in Strijp aangehouden. De man werd boos omdat hij direct geholpen wilde worden en begon te schelden tegen de receptioniste. Toen hem duidelijk werd gemaakt dat de fatsoensregels werden overschreden werd hij nog bozer en bedreigde de politie-medewerkster. Daarop is hem gevraagd het bureau te verlaten. Ook na de derde waarschuwing weigerde de man te vertrekken. Hij werd daarop aangehouden en is tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verkeerscontrole

Bij een bromfietscontrole in het stadsdeel Strijp zijn maandag bekeuringen uitgedeeld voor onder andere het overschrijden van de maximale constructiesnelheid (7x), zonder helm rijden (1x) en rijden zonder bromfietscertificaat (1x). Er werden ook nog automobilisten bekeurd voor het niet handsfree bellen (1x), door rood rijden (1x) en voor het rijden over de busbaan aan de Mathildelaan (4X).

Helmond: Politie zoekt getuigen overval op supermarkt

Maandagavond omstreeks 18.40 uur vond er een overval plaats op een supermarkt, gelegen aan de 2e Haagstraat. De overval werd uitgevoerd door twee mannen. De buit bestaat uit een onbekend bedrag aan geld. Een medewerker werd gedwongen een kluis te openen die in een kantoorruimte stond opgesteld. De overvallers liepen vervolgens met geldbuit de zaak uit richting Nieuwstraat/Tournooistraat. Van de overvallers is het volgende signalement bekend. Een van hen droeg zwarte baseball-cap en heeft een blauwe sjaal om. Verder droeg hij een zwart/blauwe trui of vest en had zwarte schoenen aan. Van de tweede verdachte is bekend dat hij een blauwe spijkerbroek droeg. Getuigen die mogelijk iets gezien hebben kunnen met de politie contact opnemen. Hiervoor kunnen zij bellen met 0900 - 8844.

Helmond: Politie houdt agressieve man aan

Een 41-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats is maandagavond om 19.20 uur door de politie aangehouden op het Stationsplein. De man weigerde zijn sigaret te doven in de stationshal toen twee spoorwegbeambten hem op het verbod attendeerden. Toen hij vervolgens weigerde zijn identiteit bekend te maken ontstond er een worsteling. De man schopte en sloeg het personeel van de spoorwegen. Uiteindelijk konden zij de man vastgrijpen en in bedwang houden en kon hij worden overgedragen aan de politie. De beambten deden aangifte van mishandeling. Tegen de agressieve man is proces-verbaal opgemaakt.

Son: Politie zoekt getuigen overval op fietsster

Een 23-jarige fietsster uit Eindhoven werd zondagavond omstreeks 21.30 uur op de Kanaalstraat door twee onbekend gebleven daders overvallen. De overvallers namen haar fiets en een tas mee. Hierin zaten persoonlijke spullen, waaronder autopapieren, een gsm en een klein geldbedrag. De gestolen fiets betreft een grijze Gazelle. Van de daders is bekend dat ze 1.60 m lang zijn. Een dader droeg een blauwe jas met rode Nike-tekens. Hij droeg verder bruine schoenen. Getuigen die iets gezien hebben kunnen contact opnemen met de politie, tel: 0900 8844.

Deurne: Snelheidscontrole tijdens wegwerkzaamheden

Tijdens wegwerkzaamheden op de Helmondsingel is er maandagochtend tussen 10.45 en 12.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 1.172 gecontroleerde voertuigen reden er zeventig harder dan de maximum toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/u.