Gemeente Oisterwijk


Homepage > Veiligheid, zorg en welzijn > Zorgloket en zorgbeleid > Zorgloket
Zorgloket

Per 3 april 2006 kunt u voor verschillende vragen op het gebied van zorg en welzijn op één plaats terecht: het Zorgloket. Moest u vroeger naar verschillende instanties? Bij het Zorgloket, in de ontvangsthal van het gemeentekantoor, kunt u op één plek informatie, advies en ondersteuning krijgen of diensten en producten aanvragen. Hier heeft u één vaste contactpersoon die uw belangen behartigt. En kunnen wij u niet helpen? Dan nemen wij contact voor u op met de organsatie die dat wél kan. Dus voor al uw vragen over zorg of welzijn, ook in verband met wonen ga naar het Zorgloket. Want uw welzijn is onze zorg! Consulenten zorgloket

Waarvoor naar het Zorgloket?

· Informatie en advies
Wij zoeken bijvoorbeeld voor u uit welke hulp wij of andere instanties u kunnen bieden.

· Ondersteuning
Wij nemen bijvoorbeeld contact met andere instanties voor u op of helpen u bij het invullen van aanvraagformulieren.
· Direct diensten regelen
U kunt hier ook een aantal zaken meteen aanvragen. Dit geldt voor: o Maaltijdvoorziening
Maaltijdenexpres bezorgt maaltijden aan huis bij jong, oud en (tijdelijk) gehandicapten. Er is een subsidieprijs voor 65+ en gehandicapten in Oisterwijk.

o Personenalarmering
Veel senioren die zelfstandig wonen, kiezen voor personenalarmering. M.b.v. een knop aan een halsketting alarmeren zij 3 mensen als dat nodig is, zonder naar de telefoon te hoeven lopen.

o Klein Karwei
Praktische hulp aan 55+ers en gehandicapten bij doe-het-zelf karweitjes in en om het huis die ze zelf niet kunnen en die zich onverwacht voor doen. (3,- per karweitje)

o WVG-voorzieningen
De gemeente biedt voorzieningen waarmee ouderen en gehandicapten zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven, zoals Deeltaxi.

o Bijzondere bijstand
Indien u noodzakelijke kosten moet maken voor zorg of welzijn en deze niet vergoed krijgt van een andere instantie kunt u een beroep doen op de bijzondere bijstand van de gemeente.

o Ondersteuning van MEE
Mensen met een handicap kunnen kortdurende ondersteuning krijgen van Stichting MEE. Het gaat om sociaal emotionele-, gezins- en praktische ondersteuning. Iedere dinsdagmiddag heeft Stichting MEE spreekuur (op afspraak) op het gemeentekantoor.(www.meeregiotilburg.nl)

Samenwerkende organisaties
Het Zorgloket gaat steeds meer samenwerken met andere instanties, zodat u ook voor hun diensten hier terecht kunt. Op dit moment kunt u al voor producten van de Stichting MEE, Maaltijdenexpres, Thebe en Klein Karwei bij ons terecht.

Meer informatie over andere instanties op gebied van zorg en welzijn vindt u in het overzicht zorg- en welzijnsinstellingen.

Voordelen!

· Veel informatie op één lokatie, dus u hoeft maar naar één plek toe.

· Eén vaste contactpersoon die uw belangen behartigt.

Meer informatie
Tijdens openingstijden van de gemeente!
Bezoekadres: gemeentekantoor, De Lind 44
Telefoon: (013) 529 13 11
Email: zorgloket@oisterwijk.nl
Of download de folder.

De Lind 44 | Postbus 10101 | 5060 GA OISTERWIJK Tel: 013 52 913 11 | Fax: 013 52 856 60 | Email: gemeente@oisterwijk.nl