Corus IJmuiden besteedt werkplekbeheer uit aan Centric

IJSSELSTEIN, 20060403 -- Corus IJmuiden besteedt het beheer van circa 5.500 werkplekken uit aan Centric. Het outsourcingscontract met Centric heeft een looptijd van twee jaar. Het gaat om het beheer van de software, hardware en de printeromgeving van alle werkplekken van de locatie IJmuiden van Corus.


Corus verkoos Centric voor het beheer van zijn werkplekken omdat het "een goede prijs/prestatie-verhouding biedt, maar ook omdat er een prima 'culture-fit' is tussen Centric en ons", verklaart Bram Moerdijk van Corus. "Ze zijn pragmatisch - dat gevoel kregen we tijdens de onderhandelingen maar die indruk hebben ze ook de afgelopen maanden al waargemaakt. En die geluiden kregen we ook uit de markt. Daarbij hebben ze een pro-actieve houding." Daarnaast waardeerde de staal- en aluminiumfabrikant het dat "we met de directie van Centric aan tafel zaten. Die kortere lijnen werken heel efficient", aldus Moerdijk.

Geen banenverlies

Corus liet al jaren zijn werkplekken in IJmuiden beheren door een externe partij. "Een migratie naar een nieuwe hardware-omgeving was de aanleiding om de service ook weer eens opnieuw in de markt te zetten", zegt Moerdijk. Met de overeenkomst is geen banenverlies bij Corus gemoeid. Centric verzorgt tevens de gebruikersondersteuning via de helpdesk in IJmuiden. Daarnaast heeft het bedrijf de migratie logistiek ondersteund.

Het contract met Corus volgt in een reeks uitbestedingsopdrachten waarbij Centric het beheer overneemt. Dit begon eind 2004 met de artsenfederatie KNMG (beheer), uitgever Reed Business Information (helpdesk) en ingenieursbureau Oranjewoud (beheer). In totaal traden 50 IT-professionals bij Centric in dienst. In 2005 volgde het werkplekbeheer van papierfabrikant Stora Enso Berghuizer Papierfabriek en verzekeraar Univé.