Tandenpoetsen wordt fun met De FlitsPoetser

flitsen en poetsen

APELDOORN, 20060403 -- We poetsen te weinig en te kort. En dat terwijl we weten dat een goede mondverzorging bijdraagt tot een flitsend en gezond gebit. Met de introductie van de unieke en originele DaDa Kids De FlitsPoetser wordt tandenpoetsen voor kinderen veel leuker en het stimuleert hen om twee minuten te poetsen. Dat komt het gebit ook op lange termijn zeer ten goede.


Gezonde melktandjes vormen het fundament voor een sterk volwassen gebit. "Het is van belang om kinderen al vroeg te stimuleren aandacht te besteden aan hun gebit en goed tandenpoetsen aan te leren. Tweemaal per dag een poetsbeurt van twee minuten hoort daar bij", aldus tandarts Hester Kuling uit Schiedam.

Intrigerend

Om het poetsgedrag van kinderen van 3 jaar en ouder te stimuleren is er nu De FlitsPoetser. Een heuse revolutie op het gebied handtandenborstels. De FlitsPoetser beschikt over een geïntegreerd knipperlampje (LED-technologie) in het handvat, dat twee minuten blijft knipperen, nadat het geactiveerd is. Druk simpelweg stevig op de onderkant van de tandenborstel, en de opvallende knipperfunctie zal gedurende de twee minuten poetsbeurt blijven knipperen. Kinderen raken hierdoor geïntrigeerd en zullen daardoor vanzelf twee minuten poetsen. Zonder stopwatch.

De drie B's

Tandarts Henk Rensink uit Schalkhaar (Ov.): "Een juiste poetsmethode is van groot belang. Poets volgens de 3B's: Binnen-, Buiten- en Bovenkanten. Ik adviseer ouders om samen met hun kind voor de spiegel te gaan staan bij het poetsen. Zo ziet het kind goed wat er gebeurt en neemt het spelenderwijs de juiste poetstechniek over. Ook napoetsen beveel ik van harte aan voor kinderen tot 10 jaar. Een methode om dit goed te doen is liggend, zodat je als ouder de 3B's goed kunt zien en kunt poetsen."

Poetsen is fun

Het is moeilijk om een peuter enthousiast te maken voor tandenpoetsen. Maar kinderen kunnen dankzij De FlitsPoetser beseffen dat tandenpoetsen ook fun is. Thomas Wermenbol, tandarts in Apeldoorn: "Neem de tijd en help mee met het tandenpoetsen. Maak het tot een vast onderdeel van het ontbijt- en bedritueel. Laat kinderen zelf de tandenborstel vasthouden." De FlitsPoetser van DaDa Kids werkt in dat opzicht alleen maar uitnodigend.

Tandartsen en mondhygiënisten adviseren om een tandenborstel iedere drie maanden te vervangen. En, ga 1 à 2 keer per jaar naar de tandarts voor controle. Zo houd je een gezond en flitsend gebit!

Productinformatie

Door de ergonomisch vormgegeven handgreep ligt de tandenborstel comfortabel in de kleine kinderhand. Een juiste grip maakt de tandenborstel makkelijk te hanteren en zorgt voor een optimaal poetsgemak en de juiste poetsbewegingen.

De FlitsPoetser tandenborstel is voorzien van een kleine, ovale borstelkop om overal in de kleine kindermond te kunnen komen. De zachte afgeronde borstelhaartjes beschermen het tandvlees en voorkomen irritatie. De borstelhaartjes zijn van hoogwaardige kwaliteit nylon, DuPont Tynex. Wereldwijd de standaard voor hoge kwaliteits-tandenborstels.

De FlitsPoetser is verkrijgbaar in 6 vrolijke kleuren (rood, blauw, groen, geel, roze en transparant). Er is ook een FlitsPoetser voor tieners en volwassenen.

Verkoopinformatie

De FlitsPoetser is vanaf april bij één van de 400 Etos-vestigingen verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van EUR 2,99. Zie ook www.dadakids.nl.