MINDEF: Perspresentatie Task Force Uruzgan

Ministerie def

http://www.mindef.nl

De eenheden van Defensie die samen de zogenoemde Task Force Uruzgan zullen vormen, bereiden zich momenteel voor op hun uitzending. Onderdeel van de voorbereiding is een 'integratie-oefening' die van 27 maart tot 14 april plaatsvindt. Tijdens deze oefening trainen de eenheden de onderlinge samenwerking. Vanaf augustus zal de Task Force Uruzgan de Nederlandse bijdrage vormen van de ISAF stage III missie in Zuid-Afghanistan.

De Task Force Uruzgan (TFU), onder leiding van kolonel Theo Vleugels, bestaat uit drie hoofdelementen: een Battle Group voor beveiligingstaken, een Provincial Reconstruction Team ten behoeve van wederopbouw en een luchtmachtdetachement voor de benodigde luchtsteun.

Vertegenwoordigers van de media worden op donderdag 6 april in de gelegenheid gesteld kennis te maken met de Task Force Uruzgan. Dit vindt in het begin van de middag plaats op een oefenterrein nabij Schaarsbergen. Naast een korte presentatie door de commandant en een demonstratie door de eenheid, is er gelegenheid om met het aanwezige personeel te spreken.